O caminin imamı köyden ayrıldı

Yalova iline bağlı bulunan Sugören Köyü içerisinde kilise temellerinin üstünde inşa edilmiş olan Sugören Merkez Camii'nin mihrabı ilk yapılmış olduğu biçimde senelerde kullanıldı.

O caminin imamı köyden ayrıldı


Yalova iline bağlı bulunan Sugören Köyü içerisinde kilise temellerinin üstünde inşa edilmiş olan Sugören Merkez Camii'nin mihrabı ilk yapılmış olduğu biçimde senelerde kullanıldı. Cami ise, 1981 senesi içerisinde yıkılarak tekrardan yapıldığı esnada da aynı temeller üstüne oturtulmuş oldu. Hata ise tam 37 sene süresince fark edilmedi. Köylüler ise ibadetlerini hiç bir şekilde aksatmadı, fakat kıble yönünün doğru bir durumda olup olmadığı sürekli olarak konuşuldu. Camiye gelmiş olan İsa Kaya isimli imam da, kıblenin yanlış bir durumda olduğunu fark edip, cami içine doğru yönü göstermekte olan çizgiler çizdi ve namazı ise bu yöne doğru kıldırmaya başlamış oldu.

Ve hatta Yalova Müftülüğü de kıblenin yönünde 32.93 derecelik bir sapmanın yer aldığını ifade eden bir yazıyıda yolladı. Bir zaman daha namaz doğru bir şekilde kılındı, fakat cemaat daha sonrasında bu çizgileri çözdü ve tekrardan eski kıblenin yönüne doğru namaz kılmaya başlamış oldu. Böyle bir duruma karşı çıkmış olan imam İsa Kaya da bir dilekçe yolladığı Yalova Müftülüğü'nden farklı bir camiye tayin edilmesini talep etti. Kısa bir zaman içinde tayin işlemi tamamlanmış olan imam camiden ayrıldıktan sonra cami hocasız bir durumda kaldı. Hala cami içerisinde namazları köy içerisinde yer alan emekli bir tane imam kıldırmakta.

Sugören Merkez Camii içerisinde yaşanmış olan kıble polemiği ise köyün halkını da ikiye bölmüş oldu. Bir bölüm vatandaşlar ise ibadetlerinin kabul olmayacağını düşünüp köyün öbür ucunda yer alan öteki camiye gitmeye başlamış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.