Chrome tarayıcısının mobil sürümü için büyük bir yenilik

PC platformu üzerinde yer almakta olduğu gibi mobil platform içerisinde de en fazla kullanılmakta olan tarayıcı haline gelen Google Chrome, kendini devamlı olarak güncelleyip yeniliklere ayak uydurmayı sürdürürken güvenliğini de sürekli olarak üst seviyede tutmak için çalışmakta.

Chrome tarayıcısının mobil sürümü için büyük bir yenilik


PC platformu üzerinde yer almakta olduğu gibi mobil platform içerisinde de en fazla kullanılmakta olan tarayıcı haline gelen Google Chrome, kendini devamlı olarak güncelleyip yeniliklere ayak uydurmayı sürdürürken güvenliğini de sürekli olarak üst seviyede tutmak için çalışmakta. Chrome tarayıcısının mobil sürümüne gelmiş olan yeni özellikte sekme görünümünü sayfa biçiminden küçük kutucuklara dönüştürmüş oluyor.

Chrome platformunun açık kaynak koda sahip olan deneysel tarayıcı versiyonu olarak öne çıkan Chromium içerisinde geçerli durumda bulunan bu özellik, Chromium uygulaması yer alan kullanıcılar tarafından aramanın yapılacağı yere ''chrome://flags#enable-tab-grid-layout'' şeklindeki komut yazılıp aktif bir duruma getirebilmiş oluyor. Chromium tarayıcıya sahip bir durumda değilseniz, açık kaynak koduna sahip Android Chrome tarayıcısına resmi web sayfası üzerinden çok kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

Chrome platformunun ortaya çıkmış olan bu yeniliği ile  birlikte kullanıcılar istemekte oldukları sayfayı çok daha hızlı bir şekilde bulabilecek durumdayken, yanlış bir sayfaya tıklama yapmalarının da önüne geçilmiş olacak. Google Chrome isimli trayıcının açık kaynak koda sahip Android versiyonu içerisine gelmiş olan yeni özellikse çok yakın bir zaman içerisinde Play Store üzerinde yer alan Google Canary ile birlikte Chrome Dev uygulamaları içinde de kullanılabilir durumda bulunacak. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.