O iddianamenin kabul edildiği açıklandı

Üniversite öğrencilerinden Şule Çet'in ölmesiyle alakalı yürütülmekte olan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame  resmi bir şekilde kabul edildi.

O iddianamenin kabul edildiği açıklandı


Üniversite öğrencilerinden Şule Çet'in ölmesiyle alakalı yürütülmekte olan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame  resmi bir şekilde kabul edildi.

İddianame içerisinde, 2 tane şüpheli için ''cinayet'' ile birlikte ''ırza geçme'' ve de ''hürriyeti tahdit'' suçları sebebiyle ağırlaştırılmış  bir müebbetin yanı sıra 39'ar seneye kadar hapis cezası talep edilmişti. Şüpheli şahısların ifadelerinde yer alan çelişkilere vurgu yapılmış olan iddianame içerisinde, genç yaştaki kızın cinsel  bir saldırıya uğramış olduğu, daha sonrasında ise darp edilip öldürülmüş olduğu, cansız durumdaki bedeninin ise delilleri karartmak maksadıyla plazadan aşağıya atılmış olduğu iddia edilmişti. 

İddaname içerisinde çelişkili ifadelere  dikkat çekilip, şüpheli şahısların 02:00 - 03:00 saatlerinin aralığında Çet'e anal yol ile ve zorla cinsel saldırıda bulunmuş olduklarının subuta ermiş olduğu, bu olay yaşandıktan sonra Çet'in bu konuyu problem yapacağının şüpheli şahıslar tarafından anlaşılması üstüne, alkollü durumdaki şüphelilerin girmiş oldukları tartışma ve mücadele sonrasında genç kızı darp edip ölümüne neden oldukları ve üstünde oluşan travmayla birlikte şiddet delillerini karartabilmek maksadıyla ofisin camından aşağıya atmış oldukları yönünde bir kanaat oluşmuş olduğu da belirtilmişti. Bu olaylar esnasında Aksu'nun adli tıptan gelen raporuna bakılırsa parmağının kırılma  konusunda bir ihtimalinin bulunmakta olduğu, Akand'ın da Çet'le yalnızca tokalaşmış olduğu, farklı bir fiziksel temasının bulunmadığını belirtmesine karşın maktulün tırnakları içerisinde DNA örneğine rastlanmış olmasının da taraflar arasında yer alan mücadele esnasında oluşabileceği iddianamenin içinde yer almıştı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.