Oğlum kayıp dedi jandarmaya başvurdu, sorguda oğlunu öldürdüğünü itiraf etti!

Van'da 10 Ocak tarihinde kaybolan gencin cansız bedeni2 sonra ormanlık alanda bulunmuştu, ceset üzerinde yapılan inceleme sonrasında katil zanlısının babası olduğu ortaya çıktı.

Oğlum kayıp dedi jandarmaya başvurdu, sorguda oğlunu öldürdüğünü itiraf etti!

Van'ın Çatak İlçesi'nde 10 Ocak tarihinde ahırdan çıkardığı keçileri otlatmaya giden Mazlum Tanış'tan araziye çıktıktan bir süre sonra haber alınmamaya başlandı.

Uzun süre zaman geçmesi sonrasında çocuklarının evlerine geri dönmemesinden şüphelenen aile üyeleri çocuklarını aramaya çıktılar, ancak bir sonuca varamadan soluğu jandarma karakolunda aldılar.

Jandarma ekiplerine kayıp ihbarında bulunulması sonrasında harekete geçen jandarma ve Afet ve Acil Durum, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ile köylüler tarafından arazide kaybolan genci bulmak için geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. 

2 gün boyunca yapılan geniş çaplı arama sonucunda arazide kayalıklar arasında Tanış'ın cansız bedenine ulaşılmasıyla birlikte otopsi yapılmak üzere gencin cansız bedeni adli tıp morguna kaldırıldı.

İlk önce Çatak Devlet Hastanesi'ne sonrasında da Van Adli Tıp Morguna sevk edilen Tanış'ın cansız bedenine yapılan otopsi sonrasında talihsiz gencin vücudunda av tüfeği saçmaları tespit edildi ve gencin cinayete kurban gittiği anlaşıldı.

Olayın cinayet olduğunun öğrenilmesi sonrasında Çatak İlçe Jandarma Ekipleri'nde baba Zübeyit Tanış ifadesi alınmak üzere karakola çağırıldı, karakolda ekipler tarafından yapılan sorguda baba Tanış'ın 10 Ocak tarihinde dağda oğluyla birlikte olduğu aktarılırken baba Zübeyit Tanış çıkan tartışma sonucunda oğlu Mazlum Tanış'ı öldürdüğünü itiraf etti.

Oğlunu öldürdükten sonra silahıda dağda boş bir araziye gömdüğünü aktaran Zübeyit Tanış daha sonra eve dönüş jandarma ekiplerine kayıp ihbarında bulunduğunu aktardı, yapılan sorgulama sonrasında Zübeyit Tanış çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.