Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, seçim tarihinin sinyalini verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde aktarılan "Rahmetli Menderes'in 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletindir' diyerek açtığı yolu 2023'te, 'Yeter, söz de karar da milletindir!' diyerek menziline beraber ulaştıracağız" açıklamaları sonrasında seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı konusu kulislerde konuşulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, seçim tarihinin sinyalini verdi!

2023 yılında yapılacak genel seçimlere sayılı günler kala kulislerde hareketlilik artmış durumda.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde "Mevsim şartlarına göre seçim tarihini biraz öne çekebiliriz" ifadelerini kullanması sonrasında seçimin Haziran ayında değil erken dönemde yapılacağı anlaşılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında MHP Lideri Devlet Bahçeli "Biz hazırız" mesajıyla birlikte Erdoğan'a destek mesajını iletmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak Muğla'ya yaptığı ziyarette "İnşallah 2023'ü, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olmanın ötesinde Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcına sizlerle beraber çevirmeye var mıyız? Bunun için 2023 seçimlerinde iradenize, oyunuza, sandığınıza sıkı sahip çıkmanızı istiyorum" diyen Erdoğan, "Rahmetli Menderes'in 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletindir' diyerek açtığı yolu 2023'te, 'Yeter, söz de karar da milletindir!' diyerek menziline beraber ulaştıracağız" ifadelerini kullandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı bu açıklama sonrasında seçim tarihinin 14 Mayıs'a alınacağı ve Cumhur İttifakı'nın "Yeter, söz de karar da milletindir!" sloganıyla seçimlere gideceği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan bu açıklamalar sonrasında seçim sinyali verildiği ve seçimin Mayıs ayında yapılacağı kulislerde konuşulmaya başlandı. Yapılan bu açıklama konusunda muhalefet liderlerinden herhangi bir açıklama gelmedi.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.