Seçimler ertelenecek mi sorusuna Ak Parti kanadından ilk açıklama geldi!

Süleyman Arınç'ın seçimler ertelenmeli çağrısına İyi Parti, Deva Partisi ve CHP kanadından gelen açıklamalarda seçimlerin vaktinde yapılması gerektiği vurgulanırken, Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik'ten de bir açıklama geldi. Ömer Çelik " Canlarımızı enkazdan kurtarmanın derdindeyiz. Seçimle ilgili herhangi bir şey konuşmayı çok yanlış buluruz." dedi.

Seçimler ertelenecek mi sorusuna Ak Parti kanadından ilk açıklama geldi!

Ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından depremden etkilenen 10 ilimizde ohal ilan edilmişti. Ohal kararı sonrasında ise 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçim tarihi de merak konusu oldu. 
Eski TBMM Başkanı, AK Parti kurucularından Bülent Arınç, ""Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir. Anayasanın 78. maddesini ileri sürerek seçimlerin sadece savaş sebebiyle ertelenmesinin mümkün olduğunu söyleyenlere tek cevap yeterli olacaktır: Evet, bu hüküm var ama anayasalar kutsal metinler değillerdir, hukuki metinlerdir. Yasama organı her zaman anayasa maddesini ilga edebilir, değiştirebilir ve yenisini koyabilir." şeklinde konuşmuştu.
Bunun üzerine CHP, İyi Parti ve Deva Partisi seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini vurgularken Ak Parti Sözcüzü Ömer Çelik'te konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çelik, ""Şuanda biz canlarımızı enkazdan kurtarmanın derdindeyiz. Şuanda biz yaraları sarmanın mücadelesini veriyoruz. Canlarımızı kurtarmanın mücadelesini veriyoruz. Seçimle ilgili herhangi bir şey konuşmayı çok yanlış buluruz. Hiçbir şekilde doğru bulmayız. Bugün tek gündemimiz var. Bu canlarımızı nasıl kurtarırız. Bu yaraları nasıl sararız. Dışarıda evsiz kalmış vatandaşımızın yanında olmaya nasıl devam ederiz. Bu afetle verdiğimiz mücadeleyi sahadan hiç ayrılmadan nasıl sürdürürüz... Onun dışında seçim ya da başka bir şeyin konuşulması söz konusu bile değil. Cenazelerimizi defnederken, yaralı insanımıza sahip çıkarken böyle bir şeyi hiçbir şekilde konuşmayız. Bu tip konuşmaların da bizimle bir ilgisi yoktur." dedi.

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)
İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.