Sel mağduru olanların hesabına 1.000 TL tutarında ödeme yapıldı

Adana ili içerisinde etkili bir durumda bulunan sağanak yağıştan zarar görmüş olan vatandaşların hesapları üzerine 1.000 Türk Lirası tutarında bir para yatırıldı.

Sel mağduru olanların hesabına 1.000 TL tutarında ödeme yapıldı


Adana ili içerisinde etkili bir durumda bulunan sağanak yağıştan zarar görmüş olan vatandaşların hesapları üzerine 1.000 Türk Lirası tutarında bir para yatırıldı. AK Parti'nin Sözcüsü görevinde bulunan Ömer Çelik açıklamasında; ''Adana ilinde sağanak yağıştan zarar görmüş olan 3.668 kişinin hesabı üzerine 1.000 Türk Lirası tutarında para yatırılmış oldu'' ifadelerine yer verdi.

AK Parti'nin Sözcüsü  konumunda bulunan Ömer Çelik,  kent içerisinde sağanakla birlikte selden etkilenmiş olan bölgeleri gezdikten hemen sonrasında, Vali görevinde bulunan Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesinin Başkanı  görevine bulunan Zeydan Karalar, milletvekillerinden bazılarının, ilçe belediyesinin başkanlarının ve öteki ilgililerin katılımıyla Yüreğir Belediyesinde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının hemen sonrasında, gazetecilere açıklamalar gerçekleştirdi.

Çelik, burda yapmış olduğu açıklama içerisinde, ''Adana ilinde meydana gelen sağanak yağıştan dolayı Tarım alanları üzerinde 123.151 dekarlık bir tarım alanı sular altında kalmış bir durumda. Bu söz konusu suların çekilmiş olmasını beklemekteyiz. Bu söz konusu sular çekildikten hemen sonra orda yer alan hasar da tespit edilip vatandaşımızın zararının tazmin edilebilmesi amacıyla gerekli adımlar atılmış olacak.'' ifadelerine yer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullar üzerinde meydana gelen zararın giderilebilmesi amacıyla 500.000 Türk Lirası tutarında ödenek sağlamış olduğunu ifade ederek; ''Böylelikle zarar görmüş olan okullar üzerinde eğitim ve öğretim konusunda aksamaya sebep olmadan faaliyetin sürmesi amacıyla gerekli tedbirler alınmış durumdadır'' şeklindeki ifadelere yer verdi..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.