SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "5 bin 894 kişi hayatını kaybetti, 34 bin 810 kişi yaralandı"

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında hayatını kaybeden ve yaralılarla ilgili son veriler paylaşıldı. 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrasında 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken, 34 bin 810 kişinin yaralandığı aktarıldı.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "5 bin 894 kişi hayatını kaybetti, 34 bin 810 kişi yaralandı"

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde pazartesi günü meydana gelen 7.7 şiddetinde ki deprem sonrasında öğle saatlerinde 7.6 şiddetinde bir başka deprem meydana gelmiş bununla birlikte 10 ili etkileyen deprem büyük yıkıma yol açmıştı.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarılırken Gaziantep'te de 6.4 ve 6.5 şiddetinde iki deprem meydana geldi. Yaşanan deprem felaketi Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açması sonrasında kameralar karşısına geçen bakanlar son durumu paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Deprem sonrasında gelinen son durumu paylaşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremde şu ana kadar 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 bin 810 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

Konuşmasına devam eden Oktay bölgede mevcut olarak 60 bin 218 kişinin arama kurtarma çalışmalarında görev yaptığını belirterek "Tüm arkadaşlarımız sahada canhıraş, gece, gündüz, 24 saat esasıyla çalışmalarına devam etmekteler." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.