SON DAKİKA! Meydana gelen depremler sonrasında 3 bin 419 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı!

Kahramanmaraş merkezili meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında son olarak 3 bin 419 kişinin hayatını kaybettiği, 20 bin 534 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

SON DAKİKA! Meydana gelen depremler sonrasında 3 bin 419 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı!

Kahramanmaraş'ta dün sabah saatlerinde gerçekleşen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler Türkiye'yi yasa boğdu. Yaşanan depremler Kahramanmaraş dahil Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da şiddetli bir şekilde hissedildi.

Her geçen dakika artan ölü sayısı sonrasında son rakamı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı, Oktay "10 ili vuran depremde can kaybı 3 bin 419 oldu. Yaralananların sayısı ise 20 bin 534. 12 bin 181 arama kurtarma personelimiz mevcuttur, bunlardan 4 bin 60'ı Maraş'ta 2 bin 465'i Hatay'da 1314 Gaziantep'te, 1721 Adıyaman'da, 684 Osmaniye'de, 119 Adana, 562 Diyarbakır, Şanlıurfa 100, Kilis 41 ve Malatya 112. Sağlık personelimiz dahil toplam sahada fiilen çalışan personel sayımız 24 bin 443'tür an itibari ile. Özellikle dün gece itibari ile vinç itibari çerçevesinde çok ciddi bir yol alınmıştır, 500'ü geçti diye biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında dünya liderlerinden destek mesajları gelirken gönderilen yardımlarda ulaşmaya başladı, konuya değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Yine hava araçlarını kullanma şansımız bu sabah itibarıyla arttı. 6 adet A-400M, 6 adet C-130, 19 adet CN-235 ki bunlardan 4'ü ambulans uçaktır. 4 adet KC-135 tanker uçakları ve 26 adet de helikopter. Özellikle şu anda Adana Havalimanı lojistik üs haline gelmiş durumda. Yurt dışından gelen arama kurtarma ekiplerini de Hatay, Maraş ve Adıyaman'a bu üç ilimiz başta olmak üzere sevk ediyoruz. Diğer ülkelerden gelen yardımlar boyutuna baktığımızda 3 bin 294 arama kurtarma personelinin geldiğini görüyoruz. Orada da 70'in üzerinde ülke talepte bulunmuş durumda. Bunlardan 14 ülke fiilen sahada. Adana'dan ilgili yerlere sevk aşamasında. Çek, Fransa, Hollanda, Malta, Hindistan, Polonya, Cezayir, İtalya, Moldova, Arnavutluk, İsrail, Özbekistan, Macaristan, Almanya, Sırbistan, Slovakya, Tatar, İngiltere, Rusya Federasyonu'dur. Bu ülkelere de ayrıca teşekkür ediyoruz." dedi.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.