SON DAKİKA! Depremin bilençosu her geçen saat ağırlaşıyor, 18 bin 342 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen saat artıyor, son açıklamada AFAD'dan geldi.

SON DAKİKA! Depremin bilençosu her geçen saat ağırlaşıyor, 18 bin 342 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı!

Kahramanmaraş'ta Pazartesi günü yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında binlerce bina yerle bir olurken, depreme gece saatlerinde yakalanan vatandaşlar evlerinin yıkılması sonucunda enkaz altında kaldı.

Arama kurtarma ekipleri tarafından bölgede gerçekleştirilen çalışmalar hız kesmeden devam ederken, umutlu bekleyiş enkaz altında bulunan vatandaşların yakınları tarafından devam ediyor.

AFAD tarafından yapılan açıklamada Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında 18 bin 342 kişinin hayatını kaybettiğini, 74 bin 242 kişinin depremden yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

Son olarak deprem bölgelerine giderek açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileterek yaşana yıkımın yaralarının en kısa süre içerisinde sarılacağını bildirdi.

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Enkazın kaldırılmasının ardından inşallah 1 yıl içinde depremin yaşandığı şehirlerimizi hatırlayın biz yeni baştan inşa ettik. Van, Malatya, Elazığ, İzmir, Düzce depremlerinde bunları gerçekleştirdik. Antalya ve Muğla yangınlarında bunları süratle gerçekleştirdik. Kastamonu, Sinop, Bartın, Giresun sel afetlerinde bu iktidar, bu hükümet bunları gerçekleştirdi. İnşallah 1 yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz. En önemli adımlardan bir tanesi de talep edenlere, kabul edenlere, Antalya ve Alanya'da otellerde misafir etme imkanımız mevcuttur. THY uçakları da buralara seferler düzenleyecektir." ifadelerini kullandı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.