SON DAKİKA! Enkaz altında 9 kişinin sağ olduğunu tespit eden ekipler 6 kişiyi sağ olarak peşi sıra çıkardı!

Hatay'da yaşanan deprem sonrasında yıkımların gerçekleştiği binalarda arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler Arzu Apartmanı'ndan ses geldiğini tespit etmeleri sonrasında yıkımın yaşandığı binada arama kurtarma çalışmalarına başladı, gerçekleştirilen çalışmalarda 6 kişi peşi sıra sağ olarak kurtarıldı.

SON DAKİKA! Enkaz altında 9 kişinin sağ olduğunu tespit eden ekipler 6 kişiyi sağ olarak peşi sıra çıkardı!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında, yaşanan depremlerden 10 il etkilenmiş ve binlerce bina yerlebir olmuştu.

Depreme gece saatlerinde yakalanan vatandaşlar aradan geçen 105 saat sonrasında canlı olarak çıkarılmaya devam ediyor.

Büyük bir özveriyle bölgede arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştirmekte olan ekipler tarafından enkaz altında bulunan vatandaşların cansız bedenleriyle birlikte sağ olarakta çıkarılması mucizelerin yaşandığını göstermekte.

Bununla birlikte Hatay'da hissedilen deprem sonrasında yıkılan Arzu Apartmanı'na gelen ekipler ses kontrolü yapacağı esnada enkaz altından 9 kişinin sesinin geldiğini tespit etmeleri sonrasında enkaz altında kalanları çıkartmak için zamanla yarışmaya başladı.

Uzun süren uğraşlar sonucunda enkaz altında bulunan 9 kişiden 6'sı peşi sıra canlı olarak çıkarıldı, bölgede bulunan ekipler ve vatandaşlar 6 kişinin enkaz altından sağ olarak çıkarılması sonrasında büyük bir sevinç yaşarken, enkaz altından çıkarılan depremzedeler hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Enkaz altında 3 kişinin daha canlı bir şekilde olduğunu değerlendiren arama kurtarma ekipleri zamanla ve soğukla mücadelesine devam ederken, enkaz altında kalan diğer kişileride kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.