SON DAKİKA! Enkaz altında kalan 1'i çocuk 3 kişi 296 saat sonra ekipler tarafından kurtarıldı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında bölgede arama kurtarma ekipleri tarafından çalışmalar devam ediyor, depremin meydana gelmesinden 296 saat sonra üç kişi enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

SON DAKİKA! Enkaz altında kalan 1'i çocuk 3 kişi 296 saat sonra ekipler tarafından kurtarıldı!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında 10 il depremlerden etkilenmiş ve bununla birlikte bölgede bulunan binlerce bina depremin şiddetli olmasından dolayı yerle bir olmuştu.

Depremin meydana gelmesinden bu yana bölgede çalışmalarına devam eden arama kurtarma ekipleri tarafından binlerce kişi enkaz altından umutların tükendiği esnada çıkarılarak büyük bir mucizeye imza atıldı.

Bu kapsamında depremden etkilenen bölgelerde 13. günde gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları kapsamında sevindirici haber Hatay'dan geldi. 

Kanatlı Apartmanı bölgesinde çalışma yapan ekipler apartmanın enkazında bir kişinin sağ olabileceği üzerine gerçekleştirdiği çalışma kapsamında suriye uyruklu Semir Muhammed Accarla ilk temas kuruldu, ekiplerin depremzedeyle kurduğu temas sonrasında enkaz altında 2 kişinin daha sağ bulunduğu bilgisi üzerine apartmanın enkazında çalışmalar hızlandırıldı.

Arama kurtarma ekipleri tarafından saatler süren çalışmalar sonrasında depremin 296. saatinde göçük altında bulunan üç kişi sağ olarak çıkarılıp hastaneye kaldırıldı.

Yaşanan mucizevi anlara tanıklık eden arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlar gözyaşlarına hakim olmadılar.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.