SON DAKİKA! Mersin'de başlayan orman yangını Akkuyu Nükleer Santrali'ne yaklaştı

Mersin'de ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarında etkisiyle birlikte Akkuyu Nükleer santraline yaklaştığı, yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahalelerin devam ettiği öğrenildi.

SON DAKİKA! Mersin'de başlayan orman yangını Akkuyu Nükleer Santrali'ne yaklaştı

Mersin'in Gülnar İlçesi Büyükecelei mevkisinde bulunan ormanlık alanda sabaha karşı henüz bilinmeyen nedenlerden dolayı orman yangını çıktı. Ormanlık alandan çıkan dumanları gören mahalle sakinleri 112 ekiplerine ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber vermesi sonrasında yangının çıktığı ormanlık alana 20 arazöz, 1 yangın söndürme uçağı ve 3 adet yangın söndürme helikopteri ve çok sayıda ekip sevk edildi.

Akkuyu Nüleer Santreli'ne yakın olması panik yarattı

Yangının etkili olan rüzgarla birlikte iyice arttığı öğrenilirken yangına müdahale eden işçi sayısı 300'ü buldu ve yangın nedeniyle 30 evde tahliye edildi. Yangının etkisini arttırmasıyla birlikte Akkuyu Nükleer Santreli'ne yaklaştığı ve endişenin giderek arttığı belirtildi.

Çıkan yangına müdahale etmek için bölgeye sevk edilen arazöz müdahale sırasında şarampole devrildi, şarampole devrilen arazöz içerisinde bulunan Ahmet Aydın Bucaktepe'nin ayakları, Adem Bal'ın ise omuzunun kırıldığı diğer yangın söndürme personeli Davut Şeker'inde hafif sıyrıklarla olayı attıkları öğrenildi, yaralılar Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Başkan Seçer bölgede incelemede bulundu

Yangının başlamasından kısa bir süre sonra bölgeye gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yangının etkili olduğu alanda incelemede bulundu. Sosyal medya hesaı üzerinden açıklamada bulunan Başkan Seçer ''Gülnar ilçemize bağlı Büyükeceli Karadere mevkiinde çıkan orman yangını hepimizin yüreğini yakıyor. Gelişmeleri üzüntüyle takip ediyorum. Ekiplerimiz de orada. İnşallah bu felaket kısa sürede can kaybı yaşanmadan kontrol altına alınır. Hepimize geçmiş olsun.'' ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.