Van ilinde vakalar hızla artıyor

Van ili içerisinde koronavirüsle alakalı vakaların çok tehlikeli boyutlara ulaşmasının hemen sonrasında Valilik, toplu bir durumdaki etkinliklere yönelik ilave tedbirler almaya başladı.

Van ilinde vakalar hızla artıyor


Van ili içerisinde koronavirüsle alakalı vakaların çok tehlikeli boyutlara ulaşmasının hemen sonrasında Valilik, toplu bir durumdaki etkinliklere yönelik ilave tedbirler almaya başladı. Bütün bu uyarılara karşın vatandaşların, sosyal mesafenin yanı sıra maske kuralına da uymamakta oldukları gözlenmiş durumda.

Van ili içerisinde vaka artışlarının endişe veren boyuta ulaşmaya başlamasının hemen sonrasında geçmiş olduğumuz gün Valilik virüsün en fazla yayılma gösterdiği düğünlerin yanı sıra nişan ile birlikte sünnet ve de mevlit benzerindeki toplu etkinliklere yönelik ilave tedbirler alarak yürürlüğe koydu. Alınmış olan bütün bu tedbirlere karşın kent merkezi içerisinde vatandaşlardan bazılarının, koronavirüs tedbirlerine uymamakta oldukları görülmüş durumda.

Koronavirüsle alakalı salgına karşı alınmış olan tedbirlerin denetimleri halen devam ederken, Van ili içerisinde de polis ile birlikte jandarma ekipleri, aralıksız bir şekilde çalışma yürütmekte. Vaka sayısı konusunda çok büyük bir artış yaşanmakta olan kent içerisinde, valilik tarafından alınmış olan bir kararla, 65 yaşında ve 65 yaşın üstündeki vatandaşların düğünlerin yanı sıra nişan ile birlikte sünnet ve  de mevlit benzerindeki toplu etkinliklere katılımları yasaklanmış oldu. Toplu taşıma arabalarına binme saatlerine de kısıtlama getirildi. Alınmış olan bütün önlemlerle birlikte tedbirlere karşın, kent içerisindeki vaka artışının önüne hiç bir şekilde geçilememekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.