Vatandaşı sevindiren uygulama

Ankara ili içerisinde yer alan Altındağ Belediyesi, üslup hususunda gerekli kurallara uymadığı tespit edilen pazar esnafına, zamanlı ya da zamansız bir şekilde tezgah kapatma cezası vermeye başladı.

Vatandaşı sevindiren uygulama


Ankara ili içerisinde yer alan Altındağ Belediyesi, üslup hususunda gerekli kurallara uymadığı tespit edilen pazar esnafına, zamanlı ya da zamansız bir şekilde tezgah kapatma cezası vermeye başladı. 2019 senesi içerisinde ilçenin içinde yirmi tane tezgah kapatılmış olduğu ifade edilirken, pazar esnafıyla birlikte vatandaşlar da söz konusu bu uygulamadan memnun bir durumda olduklarını belirtti.

Ankara ilinde yer alan Altındağ ilçesi içerisinde, vatandaşların  çok daha rahat ve çok daha huzurlu bir biçimde alışveriş gerçekleştirebilmeleri amacıyla zabıta ekipleri tarafından denetimler sıklaştırılmaya başladı. Vatandaşlar tarafından yapılan şikayetlerin ardından çalışma başlatmış olan zabıtalar, kurallara uymadığı tespit edilen pazarcılara cezai işlem uygulamaya başladı. Bunun dahilinde ise 2019 senesi içerisinde; kılık ile birlikte kıyafet ve  de vatandaşa karşı üslup hususunda kurallara uymadığı tespit edilen yirmi tane pazarcıya zamanlı ya da zamansız bir şekile tezgah kapatma cezası verilmiş oldu.

Konuyla alakalı olarak yazılı  bir açıklamada bulunan Altındağ Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Asım Balcı, vatandaşların pazarlar içerisinde güvenli ve huzurlu bir biçimde alışveriş yapabilmelerini çok fazla önemsediklerini belirterek, ''Cezacı bir politikaya sahip belediye yönetimi değiliz, fakat pazarlar üzerinde disiplin sağlayabilmek amacıyla da tezgah kapatma cezası uygulamaktayız. Bu söz konusu cezaların ilk sırasında alışverişini yapmakta olan vatandaşlara yönelik kaba bir dil kullanılması yer alıyor. Genel olarak uyarmaktayız, eğerki problem devam eder ise tezgah kapatmaktayız'' ifadelerine yer verdi.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.