Yerli otomobil ne zaman yola çıkacak?

Ülkemizin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından geliştirilmiş olan yerli otomobilin tanıtımla alakalı toplantısı Gebze'de yer alan Bilişim Vadisi içerisinde başlamış oldu.

Yerli otomobil ne zaman yola çıkacak?


Ülkemizin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından geliştirilmiş olan yerli otomobilin tanıtımla alakalı toplantısı Gebze'de yer alan Bilişim Vadisi içerisinde başlamış oldu. Toplantı esnasında bir konuşma gerçekleştiren TOGG Başkanı  görevinde bulunan Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli  bir durumdaki otomobilin fabrikasının 2021 senesi içerisinde bitirilecek olduğunu ve ilk arabanın 2022 senesinde banttan inecek olduğu konusunda duyuruda bulundu.

Hisarcıklıoğlu'nun yapmış olduğu konuşmadan satır başları ise şöyle;

''Otomotivle ilgili sektör dünya üzerinde kabuk değiştirmekte. Bu ise bizimle ilgili olarak çok büyük bir fırsattır. ''Devrim'' isimli otomobile hiç bir şekilde sahip çıkamamıştık. Ancak bu defa da inşallah başarmış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza söz vermiş bir durumdayız, elimizi de taşın altına koymuş olduk.

Bu söz konusu işi başarmış olan Türk özel sektörüyle ilgili olarak gurur duymaktayım. 15 sene içerisinde 22 milyar Türk Lirası tutarında yatırım yapmış olacağız. 2021 senesinde fabrikamızı tamamlamış olacağız. 2022 senesinde de inşallah ilk arabamız banttan çıkmış bir durumda bulunacak.

Bugün ise Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte Avrupa içerisinde ne yapılmaktaysa aynısını aynı zaman içinde yapmaktayız. ''Türkiye'nin Otomobili'', aslında bir otomobilden çok daha fazlasıdır. Teknolojik bir durumdaki en önemli dönüşümdür. Dijital  bir ekonomiye geçiş yapmaktır, 7.5 milyar dolar  tutarında daha az  bir seviyede cari açıktır.''

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.