Kemal Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret konusunda tepki

Geçmiş olduğumuz gün Aile ile birlikte Çalışma ve de  Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğiyle Asgari Ücret Tespit Komisyonu son defa toplanıp 2020 senesine ait asgari ücretini tespit etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret konusunda tepki


Geçmiş olduğumuz gün Aile ile birlikte Çalışma ve de  Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğiyle Asgari Ücret Tespit Komisyonu son defa toplanıp 2020 senesine ait asgari ücretini tespit etti. Yeni sene içerisinde işçilerin alacağı asgari ücretin brüt  bir şekilde 2.943 Türk Lirası tutarında, net bir şekilde ise 2.324 Türk Lirası 70 kuruş tutarında açıklanmasının hemen sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Lideri görevinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki açıklaması gelmiş oldu. Sosyal medya platformu üzerinden bir değerlendirme gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, yapılmış olan bu zammı yetersiz bulup, asgari ücretlilerin açlıkla birlikte sefalete mahkum edilmiş olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu Twitter platformunun üstünden yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

''Saray içerisinde yaşamını sürdürenler, Katarlılar ile birlikte yandaşın rantını düşünmekte olduğu kadar asgari ücretli vatandaşlarının geçim sıkıntısını hiç bir şekilde düşünmemekte, açlıkla birlikte sefalete mahkum etmekte.. Ne demekteydik, ''Türkiye yönetilmemekte  savrulmakta.''

Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideri görevinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık tarihi içerisinde yapılmış olan grup toplantısı kapsamında asgari ücretle ilgili olarak; ''Devletin enflasyonu %28 seviyesinde. Türk-İş'in yapmış olduğu araştırmaya bakılırsa 2.578 Türk Lirası tutarında olsun denilmekte. Bunun normal olanı da 2.600 Türk Lirası seviyesinde olmasının gerekli olduğudur'' ifadelerine yer vermişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.