Yurttan kaçarak fuhuş batağına saplandılar

İstanbul ili içerisinde her geçtiğimiz sene ortalama 7.000 tane çocuk ev ile birlikte yurtlardan kaçmakta. Kayıp durumda bulunan çocukların bulunabilmeleri amacıyla ''Çocuk Koruma Timleri'' oluşturulmuş bir vaziyette.

Yurttan kaçarak fuhuş batağına saplandılar


İstanbul ili içerisinde her geçtiğimiz sene ortalama 7.000 tane çocuk ev ile birlikte yurtlardan kaçmakta. Kayıp durumda bulunan çocukların bulunabilmeleri amacıyla ''Çocuk Koruma Timleri'' oluşturulmuş bir vaziyette. Geçmiş olduğumuz 2 ay içinde 151 tane kayıp  olduğu açıklanan çocuk İstanbul ilindeki karanlık sokaklar üzerinde bulunup koruma altına alınmış oldu. Ataşehir ilçesiyle birlikte Kartal ilçesinde yurttan kaçtığı açıklanan 17 yaşında bulunan iki tane kız çocuğu ise fuhuş çetesinin eline düşmüşken kurtarılmış oldu. Kız çocuklarını uyuşturucu kullanmaya alıştırıp istismarda bulunmuş olan 5 şahıs ise gözaltına alınmış oldu.

CNN Türk TV kanalının İstihbarat Şefi olarak görevli Nihat Uludağ tarafından yapılmış olan habere bakılırsa, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü kayıp durumda bulunan çocukların hızlı bir şekilde bulunması amacıyla İstanbul Çocuk Şubesi Müdürlüğü bünyesi üzerinde yeni bir ''Çocuk Koruma Timleri'' oluşturmuş durumda. Bu  söz konusu timler gece olduğu zaman görev yapmaya başlıyor ve ayrıca gün aydınlanıncaya kadar da kayıp durumda bulunan çocukların izini sürmeye devam ediyor. Kayıp durumda bulunan çocukların özellikle de  eğlence mekanlarının yanı sıra internet kafelere sığınmış olması polis ekiplerini bu şekilde bir çalışma yapmaya itmiş oluyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.