Zorunlu Kış Lastiği uygulaması resmen başladı

Zorunlu kış lastiği ile alakalı uygulama resmen başladı.

Zorunlu Kış Lastiği uygulaması resmen başladı


Zorunlu kış lastiği ile alakalı uygulama resmen başladı. Geçmiş olduğumuz dönem kış lastiği kullanmamış olan 4.277 tane arabayla şoförüne idari yaptırım uygulamış olan emniyet mensupları, bu sene içerisinde de sıkı denetimlerini devam ettirecek. Kış lastiğini kullanması mecburi bulunduğu halde kullanmamış olan işletenlerle ilgili olarak, 2019 senesinde 625 Türk Lirası tutarında bir para cezası uygulanmakta.

1 Aralık 2018 tarihiyle birlikte 31 Mart 2019 tarihlerinin arasındaki süre içerisinde kış lastiği kullanması mecburi bir durumda bulunupta buna hiç bir şekilde uymamış olan 4.277  tane  araba ve şoföre idari yaptırım uygulanmış oldu. Bahsi geçen bu dönem içerisinde 1.613 tane cezayla kamyonet şoförleri ilk sırada bulunurken, 842 tane cezayla birlikte minibüs, 681 tane  cezayla da kamyon şoförleri sıralamaya girmiş durumda.

Uygulamadan dolayı en fazla ceza ise İstanbul ili içerisinde yazılmış durumda. İstanbul ilinde tam 684 tane şoför ile birlikte arabasına işlem yapılmış durumda. 2. sırada bulunan Şırnak içerisinde 331 tane, 3. sırada yer alan Ankara ilinde de 268 tane şoför mecburi bulunduğu durumda kış lastiği takmadığından dolayı idari yaptırıma maruz kalmış oldu.

Kış lastiğinin kullanımını yapması mecburi bulunduğu durumda kullanmayan işletenlerle ilgili olarak, 2019 senesinde 625 Türk Lirası tutarında bir para cezası uygulanmakta. Bahsi geçen bu ceza, Hazine ile Maliye Bakanlığı tarafından açıklaması yapılacak tekrardan değerleme oranının kapsamında 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren güncellenmiş olacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.