Özdemir Nutku yaşamını yitirdi

Profesör Doktor Özdemir Nutku, 88 yaşındayken yaşamını yitirdi.

Özdemir Nutku yaşamını yitirdi


Profesör Doktor Özdemir Nutku, 88 yaşındayken yaşamını yitirdi. 88 yaşındayken yaşamını kaybetmiş olan sanatçılardan Özdemir Nutku'ya özel olarak 10 Kasım Pazar gününde, saatler 13:00'ü gösterirken İzmir Sabancı Kültür Merkezi içerisinde özel bir tören gerçekleştirilmiş olacak. Nutku'nun cenazesinin ise ikindi zamanında Bostanlı Beşikçioğlu Camii içerisinde kılınacağı açıklanan cenaze namazının sonrasında toprağa verileceği ifade edildi.

Özdemir Nutku Kim?

12 Ocak 1931 tarihi içerisinde İstanbul ilinde dünyaya gözlerini açtı. İlkokul bittikten sonra 1942 senesinde Robert Kolej'ine girmesiyle hazırlık sınıfları ile beraber 8 senelik orta eğitim aldıktan sonra 1950 senesinde B.A. derecesiyle mezun olmayı başardı. 7 yaşındayken piyanoya başlamış olan ve 1949 senesi içerisinde ilk ve son klasik piyano konserini vermiş bulunan Nutku, 1950'li seneler içerisinde bir tane caz kuarteti kurup caz piyanisti olarak tanınmaya başladı.

Amatör bir müzisyen olarak tanınan Nutku'nun tiyatroya karşı ilgi duyması da kolej seneleri içerisinde başladı. Okulda yer alan temsil kolu içerisinde, amatör bir şekilde farklı rollerde oynamış bulunan yazar, 1946 ila 1947 seneleri arasında, Kadıköy Süreyya Sineması içerisinde sahneye çıkan Franz Lehar'ın Tarla Kuşu opereti içinde ilk profesyonel rolünü oynamış bulundu. 9 Eylül Üniversitesi içerisinde yer alan Güzel Sanatlar Fakültesindeki Tiyatro Bölümünü kurmuş bulunan Nutku, bu zamana kadarki dönemde 37 tanesi tiyatro olmak üzere 22 tanesi çeviri ile birlikte 4 tanesi şiir, 12 tanesi oyun ve uyarlama, 2 tanesi senaryo ve 1 tanesi de çocuk olmak üzre tam tamına 78  tane kitap yazarak paylaştı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.