Ailede yer alan alerjik reaksiyonlar çocukların mirası olabilir

Alerji fazlasıyla sık bir şekilde rastlanılmakta olan ve yaşam kalitesini olumsuz etkilemekte olan bir durum olarak öne çıkmaktadır.

Ailede yer alan alerjik reaksiyonlar çocukların mirası olabilir


Alerji fazlasıyla sık bir şekilde rastlanılmakta olan ve yaşam kalitesini olumsuz etkilemekte olan bir durum olarak öne çıkmaktadır. Özellikle de çocuklarda yaşanmış olan bazı alerjiler, onların hassas bedenlerinin üstünde çok ağır tepkilere sebep olabiliyor. '‘Çocuğumu yeteri kadar sağlıklı beslemekteyim ancak vücudunun vermiş olduğu alerjik reaksiyonları hiç bir şekilde çözemiyorum’ ifadelerine yer veriyorsanız Avrasya Hastanesinin Çocuk Sağlığı ile Uzmanı Doktor Mehmet Ali Talay besin alerjisiyle alakalı bilmeniz gerekenleri ifade ediyor.

Besin ile alakalı alerji herhangi bir gıda çeşidinin tüketiminin ardından gerek cilde teması gerekse solunum yolu ve gerekse de bağırsaklara temas etmesiyle beraber vücut üzerinde gerçekleşen bazı önemli reaksiyonlardır. Çok sık bir şekilde bağırsak ile sindirim sisteminin üstünde etkisini göstererek bu yönde belirtiler vermiş olur.  Fakat bazı hallerde ise ciltte egzama veyahut bronşlarda alerjik hastalıkları da birlikte tetikleyebilmesinden dolayı önemlidir. Çocuklar üzerinde besin alerjisi pek çok insanda herhangi bir problem yaratmamakta olan bazı gıda maddelerine karşı aşırı bir şekilde hassasiyet duyulması hali şeklinde tanımlanmaktadır. 

Özelikle de ilk ortaya çıkması üç yaşı bulmakla birlikte yanaklar üzerinde pütür pütür döküntü, cilt kuruluğu benzerindeki bazı belirtilerle kendisini göstermiş olur.  Çocuklar üzerinde görülen bu alerjik reaksiyon bir takım gıdalarda yaşam boyunca etmekteyken bazı gıdalar içerisinde de bu zaman daha kısa durumdadır. Özellikle de aile bireyleri içerisinde alerji hastalıkları öyküsü bulunmakta olan çocuklar risk grubunu oluşturuyorlar. 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.