Altılı masa gerginliğinin sebebi neydi? Akşener niçin rest çekti?

Yapılan 12. toplantının ardından İyi Parti Lideri Meral Akşener'in sert tutumuyla gündem yaratan açıklamalarının altında yatan sebeple ilgili detaylar paylaşıldı. İşte Meral Akşener'in rest çekmesinin nedeni Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantıda sarf ettiği sözler olduğu belirtildi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Rıdvan Uz, Akşener ve Kılıçdaroğlu arasındaki restleşmenin detaylarını paylaştı.

Altılı masa gerginliğinin sebebi neydi? Akşener niçin rest çekti?

Gündem yaratan Meral Akşener restinin ardından açıklama yapan İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Rıdvan Uz,

"Masada ilk defa adayla ilgili bir görüşme oldu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı gündeme getirildi. Ancak anketlerde kazanacak aday Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ydu. Kemal Bey o masada 'Bu arkadaşlar aday olmayacak' şeklinde bir cümle sarfetti. Ve devamında 'Diğer partiler imzalasın. Meral Hanım arkadaşlarıyla görüştükten sonra karar verir' diyor" şeklinde konuştu." ifadeleriyle altılı masa gerginliğinin perde arkasını anlattı. 
 

Uz, "Akşener ise, şunları söyledi: "Ben ve arkadaşlarım ilk günden beri aynı kararlılıkla duruyoruz. Nasıl 2002 yılında milletin aleyhine plan yapanların karşısında durduysak bugün de duruyoruz. Nasıl 2010'da durduk, bugün de aynı yerde duruyoruz. Nasıl 2015'te milletin canına kıyanların karşısında durduk, bugün de duruyoruz. Nasıl 2018'de milletimizi iki yumruk arasına alanların karşısında durduk bugün de aynı yer de duruyoruz. Nasıl 2020'de milletin tercihlerini hiçe sayanların karşısında durduk, bugün de ayın yerde dimdik duruyoruz." ifadelerinin kullanıldığını aktardı. 

 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.