Ambulansla yapılan drifte soruşturma

Hakkari ilinde yer alan Şemdinli ilçesi içerisinde görevli durumdaki ambulans, Van iline gerçekleştirdiği sevk dönüşünde karlı zemin üzerinde drift yapmaya başlaması cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Ambulansla yapılan drifte soruşturma


Hakkari ilinde yer alan Şemdinli ilçesi içerisinde görevli durumdaki ambulans, Van iline gerçekleştirdiği sevk dönüşünde karlı zemin üzerinde drift yapmaya başlaması cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerden hemen sonra harekete geçmiş olan Van İl Sağlık Müdürlüğü, olayla alakalı olarak bir soruşturma başlatmış durumda.

Bir tane  televizyon kanalı içerisinde ''Drift yapmamış bir tek ambulans kalmıştı'' başlığına sahip video sosyal medya üzerinde çok büyük  bir yankı uyandırmış oldu. Olaydan hemen sonra harekete geçmiş olan Van İl Sağlık Müdürlüğü, bu olayla alakalı açıklamada bulunup drift yapmış olan ambulans görüntülerinin inceleme altına alındığı konusunda duyuru yaptı.

İşte bakanlıktan yapılan açıklama;

''Gerçekleştirilen ön incelemeye bakılır ise bu görüntüler Van ilinde çekilmiş olarak, iddia edilmekte olan ambulansın da Hakkari iline bağlı durumda bulunduğu tespit edilmiştir. Gerekli  bir durumdaki soruşturmanın başlatılabilmesi amacıyla Hakkari İl Sağlık Müdürlüğüyle koordine sağlanmış bir vaziyettedir. Söz konusu bu ambulans, Hakkari 112'ye bağlı bir şekilde faaliyet gösteren Şemdinli ekibi, 24 Ocak 2020 tarihi içerisinde Van iline hasta ulaştırmış olup sevk dönüşü esnasında 30 AB 531 plakasına sahip ambulansın saatler 11:13 ila 11:18 aralıklarında Van ilinin Başkale ilçesi ile Hakkari sınırına yakın bölgede ambulansla uygunsuz bir şekilde hareketlerde bulunulmuş olduğu tespit edilmiş durumdadır.

Bahsi geçen bu durumun Van 112 ekiplerinin yanı sıra ambulanslarıyla da bir alakası bulunmamaktadır. Bahsi geçen bu olayla alakalı olarak Sağlık Bakanlığımızdan gelen talimatla Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından inceleme ile birlikte soruşturma başlatılmış durumdadır.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.