Afganistan'ın uçağı mı düşürüldü?

Afganistan içerisinde devlete ait durumda bulunan Ariana Afghan Havayolları'ndaki bir uçağın Ghazni ilinde düşmüş olduğu ifade edildi.

Afganistan'ın uçağı mı düşürüldü?


Afganistan içerisinde devlete ait durumda bulunan Ariana Afghan Havayolları'ndaki bir uçağın Ghazni ilinde düşmüş olduğu ifade edildi. Söz konusu bu yolcu uçağının Taliban kontrolünde bulunan bölgede düşmüş olduğu konusunda açıklama yapılırken, uçak içerisinde 83 kişinin yer aldığı ifade edildi.

Kabil kentinden kalkarak Herat'a doğru seyir halinde bulunan yolcu uçağının Taliban'ın kontrol ettiği Deh Yak ismine sahip dağlık bir bölge üzerinde düştüğü duyurusu yapıldı. Devletin işlettiği Ariana Havayolları'na ait durumdaki uçakta 83 kişinin yer aldığı ifade edildi. Uçağın düşmeden hemen öncesinde de alev aldığı ileri sürüldü.

Ghazni'deki vilayet sözcüsü görevinde bulunan Arif Noori açıklamasında; ''Ariana Afghan Havayolları'na ait durumda bulunan Boeing tipindeki uçak yerel saatler 13:10'u gösterirken düştü'' ifadelerine yer verdi.

Afganistan özel kuvvetlerinin olayın yaşandığı yere sevk edilmiş olduğu bilgisi aktarıldı. Diğer taraftan yerel kuvvetlerden de destek talep edildi. Halen can kaybı bulunup bulunmadığına yönelik resmi bir açıklama yapılmış değil.

Ariana Afgan Havayollarının mevcut durumdaki yöneyimi de, yapmış olduğu bir açıklama içerisinde kendilerine ait uçağın düştüğü şeklinde çıkan haberleri  kesin bir dille yalanladı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.