Ambulanslar yeni senede dijital döneme geçecek

Sağlık Bakanlığı, 112 acil hizmetleri içerisinde, yeni sene itibariyle kademeli bir şekilde akıllı ambulans ve de  tablet uygulamasını yaşama geçirmiş olacak.

Ambulanslar yeni senede dijital döneme geçecek


Sağlık Bakanlığı, 112 acil hizmetleri içerisinde, yeni sene itibariyle kademeli bir şekilde akıllı ambulans ve de  tablet uygulamasını yaşama geçirmiş olacak.

İlk önce pilot illerde başlayacağı açıklanan ve sene içinde bütün yurtta yaygınlaştırılacağı açıklanan sistemle, ambulansta gerçekleştirilen bütün işlemler tablet uygulaması kullanılarak dijital ortam içinde kayıt altına alınmış olacak, hastaya yönelik bütün bilgiler anlık bir şekilde ilgili merkezle paylaşılmış olacak ve gereklilik durumunda hekim ambulansta gerçekleştirilen müdahaleyi yönlendirebiliyor olacak.

Uygulama sayesinde, hasta ve hekimin açısından  çok daha hızlı, daha güvenilir ve kaliteli bir hizmet standardı sağlanmış olacak. Acil sağlık hizmetleri içerisinde son senelerde uygulanmakta olan ''Acil Sağlık Otomasyon Sistemi'' (ASOS)nin sayesinde, hastaların nakilleri dijital  bir ortamda takip edilebilmekte.

Ambulanslar içerisinde yer alan navigasyon cihazının sayesinde konum belirlenip en yakında yer alan ambulans olayın yaşandığı yere sevk edilmekte. Öte yandan, kaç  tane ambulansın görevde bulunduğu, kaç kilometre yapılmış olduğu, kaç vaka alınmış olduğu, kaç tane vakaya tam olarak ne kadar zamanda gidilmiş olduğu gibi bütün bilgilere Acil Sağlık Otomasyon Sistemi sayesinde erişilebiliyor.

Ambulanslar içerisinde komple dijital sisteme geçiş amacıyla da yazılım çalışmalarında artık sona gelinmiş durumda. Akıllı  özelliğe sahip ambulanslar, 2019 senesi içerisinde kademeli bir şekilde 81 tane ilde yaygınlaştırılmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.