Google Maps için yeni bir tasarım geldi

Google Maps  isimli uygulama Android işletim sistemi bugün çok önemli bir güncelleme paylaşıldı.

Google Maps için yeni bir tasarım geldi


Google Maps  isimli uygulama Android işletim sistemi bugün çok önemli bir güncelleme paylaşıldı. Yayınlanmış olan güncellemeyle beraber Google Maps isimli uygulama üstünden konum paylaşmak çok daha basit bir duruma getirilmiş oldu. 

Daha önceki paylaşım menüsünün hantal olması ve kullanım zorluğu sebebiyle kullanıcılardan gelmiş olan şikayetleri dinlemiş olan Google şirketi, Haritalar isimli uygulamasının Android sürümü amacıyla yeni bir güncelleme paylaştı. Yayımlanmış olan güncellemeyle beraber Google Maps uygulamasının paylaşım menüsüne ait tasarımını tamamen yenilemiş olan Google şirketi, uygulamayla ilgili deneyimini çok daha üst seviyelere çıkartmayı hedeflemekte.

Yeni gelen güncellemeyle ile birlikte Google I/O 2018 etkinliği kapsamında ilk önce Google News'le karşımıza çıkmış olan kaydırmalı özelliğe sahip tasarım anlayışına benziyor, Google Haritalar isimli uygulamasına entegre edilmiş bir halde.

Yeni paylaşım menüsünün tasarımıyla beraber, çok daha stabil bir duruma getirilmiş olan bahsi geçen bu uygulama, kaydırmalı  özelliğe sahip bir arayüz tasarıma da kavuşmuş oluyor. Böylelikle kullanımı çok daha basitleşmiş olan uygulama, konum paylaşabilmeyi de kolay bir duruma getiriyor.

Google Maps isimli uygulamanın 10.6.1 isimli güncellemesini yüklemiş olan kullanıcılar yeni arayüz tasarımına kavuşmuş olacaklar. Yeni gelen paylaşım arayüz tasarımına şu şekilde bir göz attığımızda ise bizleri sırası ile manuel bir şekilde seçebilecek olduğumuz kişiler ve onun hemen alt kısmında Haritalar üstünden konumumuzu paylaşabilecek olduğumuz uygulamalar karşılamakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.