Canan Karatay'dan çay yorumu geldi.

Çay tüketimiye alakalı olarak uyarılar gerçekleştiren Canan Karatay açıklamasında; ''Misler gibi Türk Kahvesi var iken çay içmenin taraftarı değilim.

Canan Karatay'dan çay yorumu geldi.


Çay tüketimiye alakalı olarak uyarılar gerçekleştiren Canan Karatay açıklamasında; ''Misler gibi Türk Kahvesi var iken çay içmenin taraftarı değilim. Bizim dönemimiz içerisinde kahve bulunmaktaydı yalnızca. Çay ise daha sonradan çıkmıştır. Çay içilebilir mi, içilir. Ben aslında çaya hiç bir şekilde karşı değilim. Ancak yemek bittikten hemen sonrasında içmeye karşıyım'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Canan Karatay  ayrıca gün içerisinde çay içmenin hiç bir şekilde sakıncasının olmadığını da açık bir şekilde ifade etti. Canan Karatay açıklamasında; ''Çay  tamamen bir antioksidandır, şekersiz  bir şekilde olmak şartı ile bol bir miktarda içilebilir. Eğerki sevmekteyseniz limonda koyulabilir.'' ifadelerine yer verdi. Canan Karatay sonrasında ise, 'Yemek yedikten hemen sonra çay içmek hazmı kolaylaştırır'' şeklindeki algıya da değinerek; ''Misler gibi  bir Türk Kahvesi var iken Çay içmenin taraftarı değilim. Bizim dönemimiz içerisinde kahve bulunmaktaydı yalnızca. Çay  ise daha sonradan çıkmıştır. Çay içilebilir mi, içilir tabiiki. Ben aslında çaya hiç bir şekilde karşı değilim. Ancak yemek yedikten hemen sonrasında içmeye karşıyım.'' şeklinde konuştu.

Yemeğin hemen üstüne içilmekte olan farklı farklı aromalı kahvelerden de uzak durulmasının gerekli olduğunu açık bir şekilde ifade etmiş bulunan Karatay, bu içecekler içerisinde kanserojen maddelerin yer aldığını sade durumdaki Türk Kahvesi içmenin  çok daha uygun bir şekilde olduğunu belirtti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.