Çocuğunuza komşu tavsiyesi ile vitamin vermemelisiniz

Çocuk sağlığının korunması konusunda vitaminler  çok önemli bir yer tutmaktadır.

Çocuğunuza komşu tavsiyesi ile vitamin vermemelisiniz


Çocuk sağlığının korunması konusunda vitaminler  çok önemli bir yer tutmaktadır. Çocuğun beslenmeyle ilgili alışkanlıklarını düzenlemeye çalışan annelerin en büyük endişeside çocukların iştahsız bir durumda olması ve vitamin alımının çok yetersiz bir seviyede kalıyor olması. Özellikle de çocuklarının daha çok yemek yemelerini istemekte olan anneler bazı durumlarda komşu ve de arkadaş tavsiyesiyle almış oldukları vitaminleri çocuklarına verebilmekteler. Ancak vitaminlerin doktor kontrolü ile, muayeneler ve bazı tetkiklerin yapılmasından sonra alınması gereklidir. Fazla bir şekilde vitamin alımı yetersiz seviyedeki vitaminden çok daha fazla yan etkiye sebep olabilmektedir.

Vitaminler ayrıca büyüme ile birlikte hücrenin yenilenmesi ve de enerji üretimi amacıyla vücuda gerekli durumdaki ve sağlıklı hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen organik bileşiklerdir. Vitaminler insanların vücudu içerisinde sentezlenememekte olan, sentezlenmiş olsa bile yeterli bir durumda olamayan, dışarıdan alınması gereken maddelerdir. Bu sebepten dolayı sağlığımız amacıyla gerekli olan vitaminleri yiyeceklerden veyahut ek vitamin preparatlarından sağlayabilmemiz gereklidir. Fakat, her bir bireyin kişisel özellikleriyle birlikte beslenme şekilleri de farklıdır buna bağlı bir şekilde vitamin gereksinimi ise kişiden kişiye değişiklik gösterir.

İnternet ile birlikte sosyal medya, gazetelerde çıkan haberler ve arkadaşlar tavsiyesi niteliğinde bulunan duyumlarla, çocuklara rastgele  bir şekilde vitamin ilacı verilmemesi gereklidir. Bir tane çocuğun vitamin ilaçlarına ihtiyacı bulunup bulunmadığına ve hangi ürünü kullanacak olduğuna kesinlikle çocuk doktorunun karar vermesi gereklidir. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.