Çocukların ilk yardımıyla ilgili bunlar önemli

Anne ile babaların korkulu rüyalarından birisi de çocuklarının ani bir şekilde sağlık problemi yaşamış olmasıdır.

Çocukların ilk yardımıyla ilgili bunlar önemli


Anne ile babaların korkulu rüyalarından birisi de çocuklarının ani bir şekilde sağlık problemi yaşamış olmasıdır. Çocukluk çağı içerisinde istenmemekte olan olayların en önemli durumda bulunanlarını ise trafik kazaları ile birlikte yanıklar, suda boğulmalar,  düşmeler, zehirlenme vakaları, besinle birlikte yabancı cisim aspirasyonları ve  de ateşli silah yaralanmaları oluşturmaktadır.

Her anne ile birlikte baba çocuklarda ilkyardım hususunda gerçekleşen kursla eğitim programlarına katılım sağlamalıdır. Acil durumlar ile alakalı ihtiyaç duyulacak  olan malzemeler bir torbanın içerisinde sürekli ulaşılabilir bir yerde hazır bir şekilde bulundurulması gereklidir.

Eğitimsiz durumdaki bir insan kalp ile akciğer canlandırması yapmaya kalkar ise çocuğa daha çok zararda bulunabilir. Gereksiz bir şekilde yere yapılacak olan  kalp masajı atan bir kalbi durdurabilmektedir. Çocuklarda hava yolunu  tamamen açık bir şekilde tutmak, ağızdan ağza solunum yapılabilmesi ilk yardımda genel olarak yeterli olabilecektir.

Acil durumlar içerisinde soğukkanlı ve  de planlı davranmak fazlasıyla önemlidir. Bu sebepten dolayı bir taraftan çocuğa müdahalede bulunurken bir taraftan da doktor veyahut acil servis aranıp (112) yardım talebinde bulunulmalıdır.

Eve en yakın durumdaki acil servisin yeri ile birlikte ulaşım şeklinin daha  önceden biliniyor olması, doktorun telefonlarının hızlı bir şekilde ulaşılabilir bir yerde bulunması da hızlı müdahale amacıyla fazlası ile önemlidir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.