SpaceX'ten işten çıkartma kararı

Elon Musk’ın sahip SpaceX isimli şirketin işçi çıkartılmasıyla alakalı bir karar aldı. 6.000 çalışanı olan şirketin pek çok proje yürüttüğü esnada işçi çıkartması tartışmaları da birlikte getirmiş oldu.

SpaceX'ten işten çıkartma kararı


Elon Musk’ın sahip SpaceX isimli şirketin işçi çıkartılmasıyla alakalı bir karar aldı. 6.000 çalışanı olan şirketin pek çok proje yürüttüğü esnada işçi çıkartması tartışmaları da birlikte getirmiş oldu.

Dün yapılmış olan açıklama ile çalışanlarının bazılarıyla yollarını ayırma konusunda karar vermiş olan firma, bu durumu karşılaşılması beklenmekte olan sıra dışı zorluklara bağlamış bulundu. SpaceX şirketinin sözcüsü yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Müşterilerimize kesintisiz bir şekilde hizmet vermeyi sürdürebilmek ve uzay araçlarının gelişimiyle dünya çapında bulunan İnternet ağı projelerinin başarı ile bitirilebilmesi amacıyla şirketimizin sade bir firma durumuna gelmesi gerekli. Bu girişimlerden her bir tanesi, ayrı bir şekilde gerçekleştirilse dahi, ötekileri iflasa sürükleyebilir.'' ifadelerine yer verdi. Açıklamanın sonrasında yollarını ayırmış oldukları çalışanlara vermiş bulundukları hizmetten dolayı teşekkür de edildi.

NASA ile Amerika Hava Kuvvetleri'yle gerçekleştirilen anlaşmalardan kar elde etmiş olduğu konusunda açıklama yapan firmanın, yaklaşık olarak 600 tane çalışana denk gelmiş olan %10’luk işten çıkartma oranı kemer sıkma ihtiyacının bir göstergesi şeklinde algılandı Haziran ayı içerisinde Elon Musk, SpaceX şirketinin yönetici kadrosu içerisinde yer alan 7 kişiyle de yollarını ayırmış idi. Bu kişilerin ise işten çıkartılmaları konusunda proje gelişmelerinde yer alan fikir ayrılıkları ve de Starlink uydularının testleri gerekçe  olarak gösterilmişti.

Geçmiş olduğumuz aylar içerisinde Musk’ın sahibi bulunduğu Tesla şirketinde de binlerce işçi artmış olan maliyetleri azaltmak amacıyla işten çıkartılmıştı. Tesla şirketinden çıkartılmış olan işçilerin sayısı toplamdaki iş gücünün %9’luk bir kısmına denk gelmekteydi.

Büyük projeler ile isminden söz ettirmiş olan Elon Musk’ın ekonomik bir şekilde problemlerin bazılarıyla baş etmek mecburiyetinde kalabilecek olduğu ileri sürülüyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.