DSÖ Türkiye ile alakalı açıklama yaptı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Koronavirüs ile alakalı salgında son durumu açık bir şekilde değerlendirmiş oldu.

DSÖ Türkiye ile alakalı açıklama yaptı


Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Koronavirüs ile alakalı salgında son durumu açık bir şekilde değerlendirmiş oldu. Salgının Türkiye içerisinde yer alan durumu hususunda temkinli iyimserlik içinde bulundukları ve vaka konusundaki sayının dengelenmeye başlamış olduğu ifade edildi. Söz konusu bu açıklama, WHO Avrupa Bölümü'nün bugün gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısı esnasında gerçekleştirildi.

WHO'nun Olay Yönetim Ekibi arasında yer alan Catherine Smallwood, BBC Türkçe'nin Türkiye içerisinde Koronavirüs ile alakalı salgının vaziyetiyle alakalı sorusuna da şöyle bir cevap verdi; ''Şu an içerisinde Türkiye'de vakalarla alakalı sayının 100.000'e kadar yaklaşmış olduğunu görmekteyiz ve geçtiğimiz hafta içinde vaka artış konusundaki oran da ortalama bir şekilde %47 oldu. Yani, belirli bir seviyede artışların hala devam ettiğini de görmekteyiz.

Fakat Türkiye içerisinde fazlasıyla erken aşamalarda uygulanmaya başlanmış olan önlemlerden dolayı genel eğilim konusunda vaka sayıları azalmaya veyahut dengeye oturmaya başlamış oldu. Genel bir şekilde, Türkiye hususunda vaka sayılarının dengeye oturmuş olmasıyla beraber temkinlik bir iyimserlik içine girmiş durumdayız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.