Hızlı kilo kaybetmek saçları döküyor

Saçların dökülmesi kadın ve erkek pek çok insanın muzdarip durumda bulunduğu bir cilt sorunudur. Bir çok faktöre bağlı bir şekilde gelişmekte olan bu dökülmeler, hızlı bir şekilde kilo vermenin etkisi ile gerçekleşen vitamin ve mineral eksikliği olduğunda da karşımıza çıkmakta.

Hızlı kilo kaybetmek saçları döküyor


Saçların dökülmesi kadın ve erkek pek çok insanın muzdarip durumda bulunduğu bir cilt sorunudur. Bir çok faktöre bağlı bir şekilde gelişmekte olan bu dökülmeler, hızlı bir şekilde kilo vermenin etkisi ile gerçekleşen vitamin ve mineral eksikliği olduğunda da karşımıza çıkmakta. Bu açıdan herhangi bir diyetisyene başvuruda bulunmadan yapılan hızlı ve de şok diyetler saçlar içerisinde çok ciddi kayıplara sebep olabilmektedir.

Bir çok insanın şikayetçi durumda bulunduğu saç dökülmeleri, genetik  bir yatkınlık, hormonal durumdaki değişimler ve stres benzerindeki pek çok sebebe bağlı bir şekilde gelişebilmekte. Bununla beraber hızlı  bir şekilde kilo vermek amacıyla gerçekleştirilen diyetler de saçların zayıflayarak dökülmesine yol açmaktadır. Vücudun ani bir şekilde kilo kaybediyor olması, vücut içerisindeki vitamin ve minerallerin azalmasıyla birlikte ve saç köklerinin zayıflamasına sebep oluyor. Herhangi bir  şekilde diyetisyen yokluğu ile gerçekleştirilen bu diyetler, saçların ihtiyaç duymakta olduğu vitamin ve mineraller ile beslenmesini engellemiş oluyor. Bu durumun sonrasında da yetersiz ve dengesiz bir şekildeki beslenmeye bağlı saçlar dökülmenin yanı sıra seyrelmeye başlamış oluyor.

Kilo vermek vücudu bütün vitamin ve de minerallerden uzak tutmak anlamına gelmemekte olduğu gibi, dengeli bir şekilde beslenip istenilen oranda zayıflayabilmek olanaklıdır. Bu açıdan bir diyetisyen kontrolünde bulunmak, sağlıklı bir biçimde zayıflamanızın yanı sıra vitamin, mineral açısından vücudunuzu korumanıza  da yardımcı olacaktır. 




 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.