Xiaomi şirketi internet tarayıcısı duyurusu yaptı

Xiaomi şirketi son zamanlar içerisinde donanımsal yeniliklerin yanı sıra, yazılımsal durumdaki yenilikler üstünde de çalışmalarını sürdürüyor.

Xiaomi şirketi internet tarayıcısı duyurusu yaptı


Xiaomi şirketi son zamanlar içerisinde donanımsal yeniliklerin yanı sıra, yazılımsal durumdaki yenilikler üstünde de çalışmalarını sürdürüyor. Xiaomi şirketinin yeni  duyurduğu mobil tarayıcılarından Mint Browser, Google Play Store üstünde resmi bir şekilde yayınlandı. MIUI kullanmakta olan cihazlarda yerleşik durumda gelen tarayıcının az daha hafif sürümü olarak karşımıza çıkan tarayıcı, Android 4.4 sürümünün üstündeki cihazlar için indirilebilir bir halde.

Mint Browser, temel açıdan daha az kaynak tüketimi amacıyla geliştirilmiş olan yeni bir tarayıcı. Tarayıcı  ayı zamanda indirme ile birlikte yükleme, bellek kullanımı ve de veri kullanımı hususlarında rakiplerine oranla daha tutumlu bir durumda olduğunu ileri sürmekte. Basit ve de hafif olmasından ötürü, çok zengin özellikleri üzerinde barındırmamakta. Fakat gizli mod özelliği de dahil olmak üzre, temel kullanıcılara özel olarak yeterli görevi görebilecek olabilir.

Veri tasarrufunu sağlayabilmek amacıyla görüntüleri sıkıştırabilen  özel bir veri tasarruf modu ise tarayıcı üzerinde yer alıyor. Bu işlevlerin yanı sıra halen pek çok tarayıcı üzerinde yer almayan gece modu, bu tarayıcı üzerinde aktif bir şekilde  yer alıyor. Fakat halen emekleme aşamalarında olduğunu da ifade etmemiz gerek. Uygulama şu an içerisinde Google Play Store üstünden tamamen ücretsiz bir biçimde indirilebilir bir durumda. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.