İnce ve Fit görünmek sağlıktan daha önemli değil!

Yaz mevsimi yaklaşmaya başlamış durumdayken hızlı  bir şekilde zayıflamanın yanı sıra daha ince görünme maksadıyla şok diyetlere başvurmakta olanlar dikkat!

İnce ve Fit görünmek sağlıktan daha önemli değil!


Yaz mevsimi yaklaşmaya başlamış durumdayken hızlı  bir şekilde zayıflamanın yanı sıra daha ince görünme maksadıyla şok diyetlere başvurmakta olanlar dikkat! Acıbadem Fulya Hastanesinin Beslenme ile Diyet Uzmanı olarak görev yapan Melike Şeyma Deniz 'Sağlıklı durumda olan diyet; kişinin yaşından mevcut durumdaki metabolizmasına ve sağlık durumuna kadar A’dan Z’ye kişiye özgü bir durumda olmalıdır. Bir kişiye yarar sağlamakta olan diyet, başka bir kişiye tam tersine zarar verecek olabilir. Hal bu şekildeyken; kulaktan dolma bilgiler ile çok kısa zaman içinde hızlı kilo verme uğruna başvurulmakta olan şok diyetler tam anlamı ile tehlike saçmaya devam ediyor! Özellikle de pandemi süreci içerisinde şok diyetler ile vücudumuzu ihtiyaç duymakta olduğu protein ile birlikte vitamin, mineral ve de  antioksidanlardan yoksun bırakmak bağışıklığın çökmesine ve  aynı zamanda hayati riske de sebep olabiliyor' ifadelerine yer veriyor. İdeal bir durumdaki vücut ağırlığına gelmenin ve bunu koruyabilmenin bir takım temel kuralları olduğuna vurgu yapan Beslenme ile Diyet Uzmanı olarak görev yapan Melike Şeyma Deniz, diyet konusunda profesyonel destek almanın gerekli olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.