Karaciğer naklini beklemekteydi, kalp ameliyatı sayesinde sağlığına kavuştu

Isparta ili içerisinde şiddetli  bir şekilde öksürük şikayetinden dolayı gitmekte olduğu hastane içerisinde karaciğer yetmezliği konusunda bir teşhis konulmuş olan Ramazan Şenol (54), nakil amacıyla Antalya iline sevk edildi.

Karaciğer naklini beklemekteydi, kalp ameliyatı sayesinde sağlığına kavuştu


Isparta ili içerisinde şiddetli  bir şekilde öksürük şikayetinden dolayı gitmekte olduğu hastane içerisinde karaciğer yetmezliği konusunda bir teşhis konulmuş olan Ramazan Şenol (54), nakil amacıyla Antalya iline sevk edildi. Karaciğerde yer alan problemin kalpte yer alan bir rahatsızlıktan kaynaklanmış olduğu belirlendikten sonra ameliyat edilmiş olan Şenol, sağlığına da kavuşmuş oldu.

Isparta ili içerisinde işçi emeklisi olduğu öğrenilen Ramazan Şenol'a, 2013 senesinde geçirmiş olduğu kalp krizinin hemen sonrasında stent takılmış oldu. 2015 ile 2017 senelerinde yinelenmiş olan kalp krizlerinin hemen sonrasında Şenol'a toplam olarak 5 tane daha stent takıldı. 2018 senesinin ağustos ayı içerisinde çok şiddetli  bir şekilde öksürük ve halsizlik şikayetinden dolayı Isparta'da yer alan özel bir tane hastaneye gitmiş olan Şenol'a ilk önce hiç bir şekilde teşhis koyulamadı. Kentte yer alan farklı bir hastaneye gitmiş olan Şenol'a karaciğer yetmezliğiyle alakalı bir teşhis konulup acilen nakil olmasının gerektiği bilgisi verilerek Antalya iline sevki yapıldı.

Karaciğer nakli amacıyla eşi Hatice'yle birlikte 2 tane çocuğunun donör olmayı kabul etmiş olduğu Ramazan Şenol, Medilcalpark Antalya Hastanesi'ne başvuruda bulunup bir takım tetkik gerçekleştirdi. Gastroenteroloji bölümü içerisinden Doçent Doktor Yaşar Tuna ise, problemin Şenol'un karaciğerinden kaynaklanmamakta olduğunu, gerçekleştirilen ileri tetkikler sonrasında kalple alakalı olduğunu da belirlemiş olduklarını ifade etti. Kardiyoloji bölümü içerisinden Doktor Öğretim Üyesi olan İsmail Ateş'in de muayenesinin hemen sonrasında Şenol'un kalp kapağı içerisinde kaçak tespit edilmiş oldu. Kalp ameliyatı olarak karaciğer naklinden kurtulmuş olan Şenol hem sağlığına kavuşmuş oldu hem ise tıp literatürüne giriş yapmış oldu. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.