Hile yazılımı yazan yazılımcıya büyük ceza

Amerika Birleşik Devletleri'nin mahkemesi, GTA V isimli oyun için hile yazılımı geliştirmiş olan yazılımcının aleyhine bir karar vermiş oldu.

Hile yazılımı yazan yazılımcıya büyük ceza


Amerika Birleşik Devletleri'nin mahkemesi, GTA V isimli oyun için hile yazılımı geliştirmiş olan yazılımcının aleyhine bir karar vermiş oldu. Hile yazılımını geliştirmiş olan Jhonny Perez, yayıncı şirket Take-Two şirketine 50.000 dolar tutarında bir para cezası ödemesi yapacak.

Take-Two Interactive şirketi, geçmiş olduğumuz ağustos ayı içerisinde GTA V isimli oyunda hile yazılımı geliştirmek ve bu geliştirilen yazılımı yaymaktan ötürü bir dava açtı. ''Elusive'' ismi verilmiş olan bu yazılım, oyuna ait olan çevrim içi modu içerisinde oyun içinde para üretimi yapabilmekte, sonsuz bir şekilde cephane sunmakta, istenilmekte olan araçları üretebiliyor ve ışınlayabilmekteydi. Hileyi kullanmış olanlar, öteki oyuncuların oyun içerisinde alacağı zevkini baltalamaya çalışmaktaydı.

İnternet üstünden 10 dolar tutarı ile 30 dolar tutarı arasında satışı gerçekleştirilen bu yazılımın, geliştiricisi  olduğu açıklanan Perez’e  tam olarak ne kadar para kazandırmış olduğu ise henüz bilinmemekte. Davalı taraf durumunda bulunan Perez, ne kendisine yapılmış olan isteklere karşılık verdi ne ise kendisine yöneltilmiş olan suçlamalara bir yanıt verdi. Mahkeme ise gerçekleşen bu durumu bir itiraf şeklinde kabul etti ve Perez’i tamamı ile suçlu bir durumda buldu.

İddialara bakılır ise, yazılmış olan bu hile yazılımının oyuna yaptığı zararı 500.000 dolar  tutarında oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.