Kilolarından kurtuldu

İstanbul ili içerisinde yaşamını sürdüren 45 yaşında bulunan Erol Erkişi, aşırı durumdaki kilolarından dolayı ne nefes alabilmekte, ne ise adım atabilmekteydi.

Kilolarından kurtuldu


İstanbul ili içerisinde yaşamını sürdüren 45 yaşında bulunan Erol Erkişi, aşırı durumdaki kilolarından dolayı ne nefes alabilmekte, ne ise adım atabilmekteydi. Kalp yetmezliği sorunu başladığı için obezite cerrahisi konusunda karar vermiş olan Erkişi, 5 ay için 30 kilo verip 128 kiloyken 98 kiloya düşmüş oldu.  

Obezite cerrahisi yöntemi ile birlikte ameliyat olmuş  ve bu ameliyatı olmayı talep eden vatandaşlarla toplanan Medicana International İstanbul Hastanesi, gerçekleştirmiş olduğu etkinlik kapsamında hem bilgilendirme yaptı hem ise merak edilmiş olan soruları cevapladı. Etkinlikten önce obeziteyle alakalı açıklamalarda yer alan Medicana International İstanbul Hastanesinin Genel Cerrahi Uzmanı  görevinde bulunan Profesör Doktor Gökhan Çipe, hastaların fazlasıyla iyi seçilmesinin gerekli olduğuna da dikkatleri çekmiş oldu.

Ameliyat esnasında dikkat edilmesi gerekli hususların altını çizmiş olan Profesör Doktor Gökhan Çipe; ''Bu  özel ameliyatı teknik bir şekilde gerçekleştirmeden öncesinde başarılı  bir durumda olabilmek amacıyla hangi hastaların bu ameliyata tamamen uygun olup olmamakta olduğunu fazlasıyla iyi değerlendirmemiz gerekli. Tabii ki ameliyatı gerçekleştirecek cerrahların da bu hususta tecrübeli bir durumda olması gerekli. Kesinlikle bu kişilerin en azından 6 ay süresince bir diyetisyen gözetimi ile diyetten geçmeleri gerekli. Eğer bu duruma karşın kilo verememektelerde veyahut kilolarını yeniden almaktalarsa bu kişiler cerrahi yönden değerlendirilmekte. Bunlarla alakalı bir takım kriterlerimiz mevcut. Vücut kitlenin indeksi demiş olduğumuz kriterler mevcut. Bununla ilgili olarak kilosu bulunan kişiler cerrahi adayı olmaktalar'' ifadeleriyle konuştu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.