Parmak iziyle alakalı kullanım alanı genişleyecek

Parmak izlerimiz akıllı telefonlar tarafından okunarak cihazın kilidini açabilmek maksadıyla kullanılmaktayken aynı zaman içerisinde kaydedilmiş olan otomatik  bir şekilde doldurma şifrelerimizi kullanmayı istediğimiz zaman fazlasıyla işimize yaramakta.

Parmak iziyle alakalı kullanım alanı genişleyecek


Parmak izlerimiz akıllı telefonlar tarafından okunarak cihazın kilidini açabilmek maksadıyla kullanılmaktayken aynı zaman içerisinde kaydedilmiş olan otomatik  bir şekilde doldurma şifrelerimizi kullanmayı istediğimiz zaman fazlasıyla işimize yaramakta. Android işletim sisteminin sahip bulunduğu yeni sertifikada parmak izinin kullanım alanlarını çığır açabilecek bir derecede genişletmekte.

28 Şubat Perşembe gününde bitecek olan Mobil Dünya Kongresi 2019 kapsamında (MWC 2019 içerisinde) Google şirketi, Android işletim sisteminin FIDO2 isimli sertifikasına sahip durumda bulunduğunu duyurdu. Bu  bahsi geçen sertifikayla birlikte artık internet sayfalarıyla birlikte Android işletim sisteminde (desteklenmekte olan) uygulamalar, parmak izlerini giriş kontrolü amacıyla kullanabiliyor olacak. Bunun kapsamında yakın zaman içerisinde banka uygulamalarının şifre girilebilmesini istemeyi bırakarak parmak iziyle giriş yapmaya da izin verecek olduğu sonucuna varılmakta.

Android işletim sisteminin sahip bulunduğu yeni FIDO2 isimli sertifikası, Android 7.0 Nougat  işletim sistemi ve üstündeki bütün işletim sistemi sürümleri içerisinde desteklenir ve kullanılabilir bir durumda bulunacak. Bunun kapsamında cihazınızın Google Play Hizmetleri'yle alakalı uygulamasını güncel bir durumda tutmanız önerilmekte. Google şirketinin yapmış olduğu yeni bir açıklama Android işletim sistemi kullanıcılarını sevindirmekteyken, Android işletim sisteminin geliştiricilerine de daha yeni uygulama çözümleri üretebilme konusunda bir fırsat sunmuş oluyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.