Korona, maymun çiçeği derken bir virüste domatesten!

Koronavirüs salgın süreci tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de milyonlarca vatandaşı etkiledi. Koronavirüsün tespiti sonrasında ortaya pek çok yeni virüs çıkarken son olarak görülen virüs ise domates virüsü oldu.

Korona, maymun çiçeği derken bir virüste domatesten!

2020 yılında koronavirüsün tespit edilmesi sonrasında virüs dünyada milyonlarca kişiye bulaşmış ve yine milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Dünya çapında yaşanan pig dönemlerinde virüsün yeni mutasyonları ortaya çıkmış ve bu mutasyonlarda uzmanlar tarafından verilen isimlerle adlandırılmaya başlanmıştı. 

Son olarak koronavirüs, maymun çiçeği derken domates virüsü ortaya çıktı. Geçtiğimiz mayıs ayında ortaya çıkan ve 5 yaşından küçük 82 çocukta görülen domates virüsü tehlike saçmaya devam ediyor ama yapılan açıklamalar çerçevesinde ölümcül virüs olarak görülmediği aktartılıyor.

Uzmanlar tarafından yapılan paylaşımlar sonucunda domateş virüsü ciltte kızarıklıklara ve kabarcıklara yol açıyor aynı zamanda domates virüsü yoğun eklem ağrıları ve yüksek ateş gibi belirtilerde göstermekte. 

Şimdiye kadar Hindistan'ın Kerala kenti ve yakınlarında görülen domates virüsünün yayılmasını önlemek için yetkililer tedbir ve önlem almaya devam ediyor. Uzmanlar tarafından açıklanan veriler çerçevesinde de domates gribinin oldukça bulaşıcı bir hastalık olduğu yakalanan kişilerde bir hafta boyunca etkili olduğu belirtildi.

Belirtileri nelerdir?

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda domates gribinin en belirgin belirtilerinden bir tanesinin ciltte kızarıklık meydana gelmesi ve belirli bölgelerde sinek ısırığı gibi şişlik yaptığı açıklandı. Son olarak domates gribi hakkında merak edilen bir başka konuda tedavisinin olup olmadığı... Uzmanlar tarafından yapılan son açıklamalarda domates gribinin şu anlık herhangi bir tedavisinin olmadığı virüse karşı en etkili formülün sıvı alıp dinlenmek olduğu aktarıldı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.