Haşemayla birlikte kadının havuza girmesinin engelleyen yöneticilere hapis şoku!

İzmir'in Kabakum Mahallesi'nde bulunan bir sitede meydana gelen olayda haşema ile sitede bulunan havuza girmek isteyen kadını engelleyen site yöneticileri için istenilen ceza belli oldu.

Haşemayla birlikte kadının havuza girmesinin engelleyen yöneticilere hapis şoku!

Kabakum Mahallesi'nde bulunan sitesine işleri nedeniyle gelen ve siteden 1 aylık ev kiralayan Harun ve Tuğçe Çetin çifti havuza girmek istedikleri şoku yaşadılar. Site yönetiminde olduğu öğrenilen vatandaşlar tarafından önü kesilen Çetin çiftini durduran site yöneticileri çifte haşema ile havuza girilmesinin yasak olduğunu aktardılar. 

Çetin çifti durumu konuşarak çözmeye çalışsalarda site yöneticilerinden ''Sen kimsin ki? Kat maliki değilsin, benim ortağım değilsin. Karar havuzun kenarındaki tabelada yazıyor'' cevabını almaları sonrasında durumu Dikili Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirerek ''nefret ve ayrımcılık'' suçundan dolayı şikayetçi oldu.

Mahkeme görüldü iddianame kabul edildi!

Dikili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması sonrasında iddianame kabul edilirken Site yönetimi tarafından herhangi bir bilimsel ve tıbbi gerçeklik barındırmamasına rağmen, sağlık açısından tehlike oluşturduğu bahanesiyle haşema ile havuza girilmesinin engellendiği ve bu karar dinsel boyutta toplumun bir kesimine karşı ayrımcılık amacı taşıdığının aşikar olduğu'' belirtildi. 

Şahısların site yönetiminde bulunduğu havuza girecek olan kişiye doğrudan sözlü müdahalede bulunularak, hukuka aykırı bir amaç taşıması suretiyle engel olunduğu iletildi. İddianamenin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilmesiyle birlikte il, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret nedeniyle bir kişiye kamuya arz edilmiş olan bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya kiraya verilmesini, engelleme'' suçundan dolayı bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle 8 Kasım 2022 günü görülecek mahkemede hakim karşısına çıkacaklar.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.