Koronavirüs mutasyona uğradı

Dünyanın genelinde tam olarak 47 milyon taneden çok insana bulaşmış olan koronavirüsle alakalı herkesi endişelendiren çok önemli bir araştırma gerçekleştirildi.

Koronavirüs mutasyona uğradı


Dünyanın genelinde tam olarak 47 milyon taneden çok insana bulaşmış olan koronavirüsle alakalı herkesi endişelendiren çok önemli bir araştırma gerçekleştirildi. Amerika Birleşik Devletleri içerisinde yapılmış olan ve 5.000 taneden çok hastanın dahil edildiği söz konusu bu araştırma kapsamında koronavirüsün ilk ortaya çıkmış olduğu dönemden çok daha bulaşıcı bir hale dönmeye başladığı ortaya çıkmış oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan Teksas eyaleti içerisindeki Houston'daki Houston Methodist Hastanesi'nde gerçekleştirilen ve 5.000 taneden çok covid-19 hastasının dahil edildiği özel bir araştırmanın kapsamında covid-19 zaman içinde mutasyona uğramış olduğu sonucuna ulaşılmış durumda. Şu andaki koronavirüsün D614G adına sahip bileşenden meydana geldiğini tespit etmiş olan bilim insanları, 'Mutasyona uğramış olan covid-19 orijinal virüsten daha da bulaşıcı bir durumda' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Covid-19 virisünü çok daha bulaşıcı hale getirmiş olduğu konusunda düşünceler bulunan ve D614G şeklinde isimlendirilmiş durumdaki genetik mutasyonun, insan üzerinde yer alan hücreleri viral girişe açmakta bulunan sivri uçlara sahip proteinde bulunduğu tespit edilen söz konusu araştırma kapsamında, yeni tip koronavirüsle alakalı salgının ilk dalgası içerisinde Houston'da yer alan hastaların %71'lik kısmında bu genetik mutasyona rastlanmış olduğu, yaz ayları içerisindeki ikinci dalga esnasında bu oranın %99,9'a çıkmış olduğu da gözlenmiş durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.