Kusma probleminiz çok sıksa endoskopi yaptırmanız gerekli

Sindirim sistemi hastalıkları içerisinde son senelerde görülmüş olan artış, endoskopik durumdaki incelemeleri çok daha önemli bir duruma getirmiş oldu.

Kusma probleminiz çok sıksa endoskopi yaptırmanız gerekli


Sindirim sistemi hastalıkları içerisinde son senelerde görülmüş olan artış, endoskopik durumdaki incelemeleri çok daha önemli bir duruma getirmiş oldu.

Sindirim sistemiyle ilgili hastalıklarının incelenmesi konusunda çok önemli bir yöntem olarak öne çıkan endoskopi, hastalıkların tanısıyla birlikte  takip ve de tedavi sürecinde kullanılmakta. VM Medical Park Bursa Hastanesi içerisinde perşembe günleri yapılmakta olan bilimsel hekim toplantısı kapsamında endoskopi hususunda meslektaşlarına sunum yapmış olan Gastroenteroloji Uzmanı görevinde ulunan Doçent Doktor Muammer Kara, yaklaşık olarak 40 seneden beri kullanılmakta olan bu yöntemle beraber pek çok hastalığın erken bir şekilde teşhisi ve de tedavisinin yapılabilmekte olduğunu söyledi.

Teknolojinin ilerlemiş olmasına bağlı bir şekilde endoskopi uygulamasıyla alakalı kullanılmakta olan cihazların kalitesi ve türlülüğünün artmakta olduğunu ifade eden Kara; ''Kilo kaybıyla birlikte erken bir şekilde doyma, yineleyen kusmalar, aşikar urumdaki kanamalar, anemi ya da disfaji (yutma bozukluğu) var ise endoskopi kesinlikle yapılmalıdır. Öte yandan endoskopinin başarısını etkilemekte olan en önemli faktör ise, yöntemin  tamamen doğru hastaya ve uzman durumdaki kişiler aracılığı ile uygulanmasıdır'' ifadeleri ile konuştu.

Kalın bağırsak kanseri taraması konusunda kolonsokopinin ne kadar önemli olduğuna da değinmiş olan Doçent Doktor Muammer Kara, şikayeti bulunmasa bile herkesin 50 yaşına geldiğinde kolonoskopi yaptırmasının gerekli olduğunu açık bir şekilde dile getirmiş oldu. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.