Doom oyunun motorunu kullanıp yeniden modladılar

Zamanının en efsane oyunlarından bir tanesi olan Doom ile birlikte Zelda  isimli oyunları, kahramanların canavar öldürmeleri hariç olarak çok fazla ortak noktaya sahip durumda değiller.

Doom oyunun motorunu kullanıp yeniden modladılar


Zamanının en efsane oyunlarından bir tanesi olan Doom ile birlikte Zelda  isimli oyunları, kahramanların canavar öldürmeleri hariç olarak çok fazla ortak noktaya sahip durumda değiller. Lakin bir ''modder'' olarak öne çıkmış olan Exkodius, son 3 senesini Doom isimli oyunun motoru içerisinde orijinal The Legend of Zelda isimli oyunu tekrardan oluşturmak ile geçirdi.

İlk olarak  The Legend of Zelda isimli oyunu, Doom isimli oyunun motorunu kullanarak tekrardan yazmış olan modder (modcu) Exkodius'un çıkartmış olduğu iş ise ciddi bir anlamda takdir edilmeye şayan. Klasik bir şekilde 8-bitlik olan  görüntüyü 3 boyutlu bir biçimde yakalamış olan mod, fazlasıyla etkileyici  bir takım görsellere  de sahip.

Exkoidus şirketi her ne kadar yapmış olduğu işten memnun olsa bile projeyi tam bir şekilde bitirerek bitirebilecek kadar zamanı bulunmuyor. Bu sebepten dolayı da projenin dosyalarıyla birlikte demosunu internet üzerinde yayınlamış olan modder, şu ifadelere yer veriyor; ''Umuyorum ki bu konuyla alakalı tutkusu bulunan biri veyahut işlerin nasıl yürümekte olduğunu bilen biri burdan da devam ettirebilir, ve hatta belki de bunu bitirmeyi başarabilir.''

Bitmemiş durumu bile çok güzel gözükmekte olan Doom  isimli oyun modunu siz de kendiniz denemeyi istemekteyseniz, Exkodius'un Moddb sayfasında yer alan yönergeleri izleyerek modu kolayca kurabilirsiniz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.