Necmettin Erbakan'ın ölüm yol dönümü. Tam 12 yıl oldu!

Türk siyasetinin Erbakan Hoca'sı olarak bilinen Necmettin Erbakan'ın ölümünün üzerinden 12 yıl geçti. 27 Şubat 2011'de hayata gözlerini yuman Erbakan solunum yetmezliğine bağlı, kalp ve çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetmişti. Erbakan bugün vefatının 12. senesinde sevenleri tarafından anıldı.

Necmettin Erbakan'ın ölüm yol dönümü. Tam 12 yıl oldu!

Milli Görüş hareketinin liderleri arasında yer alan 54. Hükümet’te başbakanlık yapan Necmettin Erbakan'ın vefatının üzerinden 12 yıl geçti.
27 Şubat 2011'de solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yuman Erbakan vefatının 12. yıldönümünde anıldı. 
29.10.1926 yılında Sinop’da dünyaya gelen Erbakan, başarılı bir eğitim hayatına sahip olmasıyla biliniyor. Liseyi birincilikle bitirip, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi’nden yüksek bir ortalama ile mezun olmuştu.1982 Anayasası gereğince 10 yıl siyaset yapma yasağı alan Erbakan, 1987’de halk oylamasıyla tekrar siyasete döndü
​Siyasette de başarılara imza atan Necmettin Erbakan  Refah Partisi 1995 seçimlerinde 158 milletvekili ile birinci parti oldu.18 Haziran 1997 ‘de Necmettin Erbakan başbakanlık görevinden istifa etti. 
Siyaset hayatına Saadet Partisini kurarak devam eden Necmettin Erbakan, 19 Ocak 2011’de ayağında nükseden damar iltihabı rahatsızlığı sebebiyle hastanede yoğun bakım altına alınarak bir süre tedavi gördü, kısa süre sonra solunum ve kalp yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle kaldırıldığı Ankara’daki Güven Hastanesi’nde yoğun bakım altında uygulanan tüm tedavilere rağmen solunum yetmezliğine bağlı, kalp ve çoklu organ yetmezliği sebebiyle 27 Şubat 2011 tarihinde hayata veda etti.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.