Nüfusun %26'lık kısmı her gün tütün ürünleri kullanmakta

2016 TUİK'in verilerine bakılırsa 15 yaş üstündeki nüfusun %26.5'luk kısmı her gün tütün ürünlerini kullanmakta.

Nüfusun %26'lık kısmı her gün tütün ürünleri kullanmakta


2016 TUİK'in verilerine bakılırsa 15 yaş üstündeki nüfusun %26.5'luk kısmı her gün tütün ürünlerini kullanmakta. Sigara bağımlılığı konusunda, kişilerin zaman ile gerçekleşebilecek sorunları göz ardı edip kullanımı sürdürdüğünü de belirten uzmanlar, bağımlılık oluşturmayı etkilemekte olan faktörlerden bir tanesinin de şartlanma olduğunu söyleyerek; ''Sigarayı içmek sakinleştirir, çay ve kahvenin yanında sigara da içilir'' benzerindeki ifadelerin sigaraya başlamış olmayı ve kullanımı devam ettirmeyi etkilediğinin altını çizmekte. Sigarayı bırakma evresinde bulunan kişilerin uzman desteği almalarıysa, bu süreç içerisinde çok büyük bir önem taşımakta.

Her sene Kasım ayının 3. Çarşamba gününde Dünya KOAH Günü kutlanmakta. Üsküdar Üniversitesi'nin NPİSTANBUL Beyin Hastanesi içerisinde görevli Uzman Klinik Psikologlardan Simge Alevsaçanlar Cücü, sigara bağımlılığına yönelik çok önemli değerlendirmeler gerçekleştirdi.

''Bir  tane maddenin beyin üstündeki etkileri ne kadar hızlı  bir şekilde gelişirse bağımlılık gelişimi de bir o kadar hızlı meydana gelmektedir'' ifadeleriyle konuşan Simge Alevsaçanlar Cücü, sigaranın bu açıdan pek çok bağımlılık yapıcı maddeden çok daha hızlı  bir şekilde etki göstermiş olduğunu ve bu durumun ise sigara bağımlılığı gelişimi konusunda çok önemli bir rol oynamakta olduğunu belirtti. Ayrıca kısa vadede zarar görmemiş olan kişilerin sigarayı bırakmayı istemediğini de açıkladı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.