Mate 20 Pro'nun oyun performansı nasıl?

7 nmlik üretim teknolojisi ile üretimi yapılan Kirin 980 isimli işlemcisinden gücünü almakta bulunan Huawei Mate 20 Pro modeli, 8 çekirdekli yapısı sayesinde işlem performansını en yüksek seviyeye çekmiş oluyor.

Mate 20 Pro'nun oyun performansı nasıl?


7 nmlik üretim teknolojisi ile üretimi yapılan Kirin 980 isimli işlemcisinden gücünü almakta bulunan Huawei Mate 20 Pro modeli, 8 çekirdekli yapısı sayesinde işlem performansını en yüksek seviyeye çekmiş oluyor. Toplam 8 çekirdekli bulunan bu işlemcide ARM Cortex A76 ile birlikte A55 çekirdekleri kullanılmakta.

Mali G76 isimli dahili grafik birimine sahip olarak karşımıza çıkan Huawei Mate 20 Pro modeli tekrar bu grafik birimi ile birlikte çok ciddi bir oyun ve işlem verimi sağlamış oluyor.

Şimdi ise en önemli noktalardan biri olan bellek kısmına gelelim. Bu performansı tamamlamakta olan ve Mate 20 Pro modelini tam bir oyun telefonu yapmakta bulunan özellikler arasında 6 GB'lık bir RAM de yer alıyor. Böylelikle yüksek belleğinin sayesinde oyun oynama esnasında telefonun hafızası basit bir şekilde dolmayıp aynı performansı uzun bir zaman boyunca koruyabilmekte. Öte yandan yüksek performans modu bulunan GPU Turbo 2.0’ı aktif edip oyunlarda fazlasıyla iyi bir kare/saniye oranları alabilmektesiniz.

Önemli durumdaki bileşenlerimizden biri de Mate 20 Pro modelinin OLED  özelliğine sahip ekranı. Devasa  boyuttaki 6,39 inçlik ekran üzerinde 3120 × 1440 piksellik bir çözünürlük alabilmektesiniz. Böylelikle oyunlarda adeta cam gibi berrak görüntüler elde edebilme olanağına sahipsiniz.

En son ise batarya ile birlikte bataryanın yapay zekayla birlikte akıllı yönetimine de değinmemiz gerekli. 4,200 mAh gücüne sahip Mate 20 Pro  modelinin bataryası, yapay zeka yönetimiyle birlikte uzun oyun saatlerinde bile hiç bir şekilde sıkıntıya düşmemenizi sağlamakta.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.