Organları sayesinde  3 tane hastaya can olmayı başardı

Samsun ili içerisinde, kalmakta olduğu bakım evinde yatağından düşerek kaldırılmış olduğu hastane içerisinde beyin ölümünün gerçekleşmiş olduğu açıklanan zihinsel engelli  durumdaki M. C.'nin (24) bütün organları ailesi tarafından bağışlandı.

Organları sayesinde  3 tane hastaya can olmayı başardı


Samsun ili içerisinde, kalmakta olduğu bakım evinde yatağından düşerek kaldırılmış olduğu hastane içerisinde beyin ölümünün gerçekleşmiş olduğu açıklanan zihinsel engelli  durumdaki M. C.'nin (24) bütün organları ailesi tarafından bağışlandı. M. C.'nin alınmış olan organları, aynı hastane içerisinde tedavi görmekte olan 3 tane  hastaya nakil edildi.

Atakum ilçesi içerisinde bakım evinde kalmakta olan zihinsel engelli durumdaki M. C. yatağından düştü. M. C. sonrasında ise, bakım evinde yer alan görevliler tarafından hemen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'nin Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış oldu. Tedaviye alınmış olan M. C.'nin ise beyin ölümünün gerçekleşmiş olduğu ifade edildi. Bunun üstüne de, Samsun Organ ile Doku Naklinin Bölge Koordinasyon Merkezinde sorumlu olan Doktor Mehmet Kazak, organ bağışıyla alakalı olarak gencin aile bireyleri ile bir görüşme yaptı. Aile ise, organlarını bağışlamaya razı oldu. M. C.'nin ameliyat ile alınmış olan 2 tane böbreğiyle birlikte karaciğeri, aynı hastane içersinde gerçekleştirilen ameliyatla organ beklemekte bulunan 3 tane hastaya nakil edildi. 

OMÜ2nün Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalının Öğretim Üyesi  görevinde bulunan Profesör Doktor Yarkın Kamil Yakupoğlu, organ bağışı hususuyla göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı aileye sonsuz teşekkür etmekte olduklarını ifade etti. Profesör Doktor Yakupoğlu ise; ''Pek çok organ beklemekte olan aileye bu tipteki davranışlar bir umut olacaktır. Organ bağışı fazlasıyla önemli. Binlerce sayıdaki insan organ bekliyor'' ifadelerine yer verdi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.