Apple şirketi FaceTime açığı ile alakalı özür diledi

Bu hafta içinde FaceTime üzerinde ortaya çıkmış olan bir tane güvenlik açığı Apple şirketini fazlasıyla zor bir duruma düşürmüş oldu.

Apple şirketi FaceTime açığı ile alakalı özür diledi


Bu hafta içinde FaceTime üzerinde ortaya çıkmış olan bir tane güvenlik açığı Apple şirketini fazlasıyla zor bir duruma düşürmüş oldu. Söz konusu olan bu güvenlik açığı, FaceTime görüşmeleri için konuşmaya dahil bulunmayan kişilerin girebilmesiyle birlikte konuşmaları dinleyebilmelerine sebep oldu.

Gelişmiş olan bu problemin sonrasında FaceTime'ın grupla ilgili özelliği hemen devre dışı bırakıldı. Bu sorunun varlığı kullanıcılar hiç bir şekilde fark etmeden öncesinde Apple şirketine bildirilmişti fakat Apple şirketinin tarafından bir müdahale gerçekleştirilmemişti. Teknoloji devinin bu soruna karşı duyarsız kalmış olmasının sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan bir tane başsavcı, Apple şirketiyle alakalı bir soruşturmayı başlatmıştı.

Apple şirketi, 9to5Mac'e yapmış olduğu açıklama içerisinde, FaceTime'da yer alan problemin çözülmüş olduğunu fakat çözümü içermekte olan yamanın gelecek hafta müşterilere yollanacak olduğunu ifade etti. 9to5Mac'e yapılmış olan açıklamanın detaylarıda şöyle; ''FaceTime uygulamasının güvenlik sorununu çözdük ve gelecek hafta bu sorunun çözümünü içermekte olan bu güncellemeyi kullanıcılarımız ile paylaşmış olacağız. Thompson ailesine hatayı bildirdiklerinden dolayı teşekkür etmekteyiz. Güvenlik açığından etkilenmiş olan bütün müşterilerimizdende özür diliyoruz. Bu sorunu çözerken bizi sabırla karşılamış olan herkese de minnettarız.''

FaceTime üzerindeki güvenlik açığını düzeltebilecek olan yazılım güncellemesi yayınlandığı zaman yeni bir haber ile birlikte sizlere bildirmiş olacağız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.