Öykü Arin için nakil sürecinin başladığı açıklandı

İzmir ili içerisinde geçtiğimiz sene kasım ayındayken Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulmuş olan Öykü Arin'e (4), annesi olan Eylem Şen Yazıcı'dan %50 uyumlu bir ilik naklinin yapılması amacıyla süreç resmen başlatıldı.

Öykü Arin için nakil sürecinin başladığı açıklandı


İzmir ili içerisinde geçtiğimiz sene kasım ayındayken Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulmuş olan Öykü Arin'e (4), annesi olan Eylem Şen Yazıcı'dan %50 uyumlu bir ilik naklinin yapılması amacıyla süreç resmen başlatıldı. İşlemleri amacıyla Antalya ili içerisinde hastaneye yatmış olan Eylem Şen Yazıcı'dan 1 hafta sonra alınacağı açıklanan ilik, kızına nakledilmiş olacak.

İzmir ili içerisinde yaşamını sürdüren Eylem Şen Yazıcı ve Çağdaş Yazıcı'nın kızları Öykü Arin'e, geçtiğimiz sene kasım ayında löseminin  çok nadir görülmekte olan türlerinden bir tanesi olarak bilinen JMML tanısı koyuldu. Tanı konulduktan hemen sonrasında ise Yazıcı ailesi, Öykü Arin'e uygun  durumdaki bir ilik bulunabilmesi amacıyla hem yurt içerisinde, hemde yurt dışında ''Öykü Arin'e Umut Ol'' ismi ile bir kampanya başlattı. Pek çok ünlü isminde destek vermiş olduğu bu kampanyanın sayesinde, 1.000'lerce sayıdaki kişi kök hücre bağışı gerçekleştirdi. Fakat Öykü için uygun durumda bir donör bulunamadı. Antalya ili içerisinde tedavisi süren Öykü Arin için başlatılmış olan ''Öykü Arin'e Umut Ol'' isimli kampanyasında mutlu  bir haber gelmediğinden dolayı, daha çok zaman kaybetmek istememekte olan doktorlar, hastalığın küçük yaştaki kızın organlarına zarar vermemesi maksadıyla anneden yarı uyumlu durumdaki nakile karar verdi.

Öykü Arin nakil işlemi gerçekleştikten sonra, anne ile kızı 28 gün boyunca steril bir odada kalmış olacak ve naklin başarılı olup olmamış olduğu da burada gözlenecek. Yarı uyumlu durumdaki nakil başarısız bir durumda olduğu veyahut  JMML tekrar ettiği durumda ise Öykü Arin'in tekrardan nakil olması gerekli olacak. Bu sebepten dolayı da Öykü için başlatılmış olan ''Öykü Arin'e Umut Ol, donör ol'' isimli kampanya halen devam etmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.