Kitabı makina yazdı

Springer Nature, Goethe Üniversitesinin araştırmacıları tarafından geliştirilmiş olan bir algoritmanın sayesinde derlenmiş olan ilk kitabı paylaştı.

Kitabı makina yazdı


Springer Nature, Goethe Üniversitesinin araştırmacıları tarafından geliştirilmiş olan bir algoritmanın sayesinde derlenmiş olan ilk kitabı paylaştı. Bu  öz konusu kitap, bir makina tarafından yazıldığından dolayı da dünya üzerinde bir ilk olma niteliğini taşımakta. Şu anda kitaba erişim ise ücretsiz bir şekilde sağlanabilmekte.

Kitap ayrıca, lityum iyon piller ile alakalı olarak çok fazla sayıda güncel araştırma makalelerinden bilgiler alınıp otomatik bir şekilde oluşturulmuş özel bir özetten ibaret. Kitabın aslında en iyi özelliklerinden bir tanesi de; araştırmacılara burdaki  bilgileri en verimli bir biçimde ulaştırmakta ve onların işlerini basitleştirerek süreci hızlandırmış oluyor.

Goethe Üniversitesinin araştırmacıları tarafından geliştirilmiş olan algoritmanın süreci de şu şekilde işlemekte: SpringerLink içerik platformunda yer alan ilgili metinleri bulunuyor, metin içeriği detaylı bir şekilde analiz ediliyor, analiz edilmiş olan metinler tutarlı veyahut tutarsız bir şekilde ikiye ayrılmakta, tutarlı durumda bulunanlar bir araya getirilmekte ve ortaya ise çok daha anlamlı paragraflar çıkmış oluyor.


Aslında bu kitap gerçekten ‘'yazılmış’' özel bir kitap olmasa bile bilgileri gözden geçirerek, burda yer alan bilgilerin özetini oluşturarak, bütün bunları anlamlı metinler durumunda bir kitaba dönüştürmekte olan bu makinayı geliştirmiş olanları da tebrik etmeden geçmemek gerekli..

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.